Svet
11107 ogledov

Pustila otroka v vrelem avtu, kako je reagirala, je neverjetno

Otrok v avtu Shutterstock
Ljudje niso verjeli svojim očem.

Neverjetna zgodba o reševanju dečka iz vrelega avtomobila prihaja iz britanskega mesteca Saffron Walden blizu Cambridgea. V soboto popoldne je slučajni mimoidoči slišal otroški jok iz zaklenjenega avtomobila, parkiranega pred nakupovalnim centrom na soncu, poroča Daily Mail.

Moški je takoj poklical reševalne službe, gasilci so razbili sprednje steklo na avtomobilu, saj je bil otrok, star le 18 mesecev, že na pogled močno izmučen.

Na podlagi parkirne kartice se je izkazalo, da se je deček v avtomobilu "kuhal" dlje od ene ure. Med reševanjem otroka iz avta so v nakupovalnem centru večkrat klicali lastnika avtomobila, naj se jim oglasi, kar se je zgodilo takrat, ko je bil otrok že na varnem.

Ko je prišla njegova mama, je za roko držala svojega starejšega otroka. Po besedah prič dogodka pred nakupovalnim entrom ni pokazala nobenih čustev razen jeze spričo dejstva, da so ji na avtomobilu razbili sprednje steklo.

Medtem ko je njen 18-mesečni otrok prejemal prvo pomoč, je policija zasliševala mamo dlje od ene ure. Naposled so ji dovolili, da je odšla domov skupaj z obema otrokoma. Daily Mail sklene, da je gotovo, da ji bodo na vratih kmalu pozvonili uslužbenci socialne službe.

Po podatkih združenja Child Safety Europe temperatura v notranjosti vozila pri zunanji temperaturi 25 stopinj Celzija vsakih 15 minut naraste od 10 do 15 stopinj, spuščena stekla pri tem niti ne zmanjšajo bisteno te številke.

Hipertermija lahko nastopi že po nekaj minutah, smrt pri majhnem otroku lahko nastopi že prej kot v dveh urah.

Otrok v avtu Tragedija Slovenija 5-letnika zaklenila v avto, sledil je šok Avto Pse bomo lahko brez skrbi puščali same v avtomobilu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Pepe007 07:17 26.junij 2019.

    Zanimivo, da tako alarmantnih člankov ni, ko pride do nesreče na avtocesti in se ljudje kuhajo več ur v avtomobilih. Če izstopijo, potem so članki, kako so malomarni in izzivajo nesrečo. Od kod taka dvojna merila? Beremo, da spuščena okna ...prikaži več ne pomagajo, vsa vozila (delujočih) klim nimajo. Ko se mi je pred 20-imi leti zgodilo, da sem obstal pred nesrečo z dojenčkom, sem že imel plan, da bom pustil avto in z otrokom odšel peš na izvoz, od tam pa taksi. Ampak so nas v eni uri obrnili. Redko danes.

  • maresem 11:41 25.junij 2019.

    Prasici odvzet oba otroka, njo pa strpat 20 let v samico.

  • bojovi 11:15 25.junij 2019.

    Resno, najprej bi morali ljudem dati psiho test, šele nato dovoliti, da imajo lahko otroka.