Svet
7570 ogledov

Razkrili duhovnike, ki so plačevali moške spremljevalce

Duhovnik Shutterstock
V Vatikan poslali 1200 strani dolg dosje o istospolno usmerjenih duhovnikih.

Neapeljski nadškof je v Vatikan poslal dosje, v katerem je identificiranih 40 aktivnih istospolno usmerjenih duhovnikov in semeniščnikov. Dokumente je posredoval v Vatikan, ker se, po njegovih besedah, zaveda resnosti primerov, za "katere morajo tisti, ki so grešili, plačati ceno in jim je treba pomagati, da se pokesajo za storjeno". 

V dosjeju, ki ga je sestavil žigolo Francesco Mangiacapra, nekdanji odvetnik, so poleg drugih dokazov shranjeni tudi pogovori z aplikacij WhatsApp, Grindr, Telegram in Facebook. Italijanski mediji, ki so dobili vpogled v dosje, navajajo izseke pogovorov med posamezniki. Tiscali Notizie je objavil del pogovora, v katerem eden od vpletenih drugemu predlaga, da bi ga želel imeti za en dan kot sužnja, zvezanega in pripravljenega sprejeti vsak njegov ukaz. 

Razkril dvoličnost

Mangiacapra je italijanskim medijem dejal, da je duhovnike razkril, ker ne prenese več njihove dvoličnosti. "Cilj ni škodovati ljudem, ki so omenjeni, ampak pomagati jim razumeti, da njihovo dvojno življenje, naj bo na videz še tako prikladno, ne pomaga ne njim ne ljudem, ki naj bi jih vodili in ki jim naj bi bili zgled," je dejal za Corriere della Sera. 

"Govorimo o grehu, ne o zločinih," je v svoji izjavi dejal Mangiacapra. Nihče od 34 duhovnikov in šestih semeniščnikov ni obtožen spolnih dejanj z mladoletniki. 

Sprva so mediji poročali, da naj bi bilo vpletenih več kot 50 duhovnikov, a se je na končnem seznamu znašlo 40 oseb. Mangiacapra je postal znan, ko je razkril razkošen življenjski stil duhovnika Luce Morinija, ki je za moške spremljevalce, razkošne restavracije, zabave in droge zapravil tisoče evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • smuc 13:45 06.marec 2018.

    Nergač-pošteno povedano ampak na forumu je malo poštenih in pravičnih večina jih je dvoličnih in neumnih.

  • Avatar karjola
    karjola 06:48 06.marec 2018.

    Mangiacapra - kozojedec

  • pulse 15:45 05.marec 2018.

    čavez: normalni morajo biti tiho, sicer so kregani,, da so "homofobi" (za njih namreč ni tolerance)...

Sorodne novice