Svet
17209 ogledov

Smrt v živo: zapeljal mimo jarka, nato pa ...

Bahmut ukrajinske sile Epa
Zelo nazoren posnetek prikazuje neslaven konec ruskega oklepnega transporterja.

V petek bo minilo natanko leto dni od začetka ruske invazije na Ukrajino. Po neuspelem napadu na Kijev, uspešni ruski ofenzivi na vzhodu in jugu ter prav tako uspešni ukrajinski protiofenzivi, se obe strani pripravljata na pomlad, ko gre pričakovati premike večjih enot.

Fronta kljub zimi ne počiva, hudi boji potekajo predvsem okrog mesta Bahmut. To pomembmo logistično središče Rusi oblegajo že nekaj mesecev in kot kaže so tik pred uspehom, saj so ukrajinske oblasti prebivalstvo že pozvale k evakuaciji.

Bahmut je ključen za nadzorovanje regije Donbas, kjer je bila skozi letošnjo zimo največja koncentracija spopadov. V bližini Donecka je, poleg drugih enot, nameščen ukrajinski 8. gorski bataljon.

Pripadnik te enote je postal junak družbenih omrežij, ko je vzniknil posnetek, na katerem je uničil rusko oklepno transportno vozilo BMP-1.

Vozilo je pričakal v zasedi, v jarku poleg poti, na kateri se je nahajal oklepnik. Zadel ga je z ročnim raketometom in ga onesposobil.

Na posnetku je, še preden je predvajan usodni strel, videti sledi, ki namigujejo na to, da je bilo na istem mestu pred tem uničeno ali onesposobljeno še eno vozilo.

Po eksploziji je eden od članov posadke vozila izstopil, glede morebitnih ostalih ruskih vojakov v oklepniku ni poročil.

Po podatkih neodvisne analitične strani Oryx, ki evidentira ruske tehnološke izgube v ukrajinskem konfliktu, so napadalci v slabem letu dni izgubili malce več kot 2000 transporterjev, več kot 1300 je bilo dokončno izgubljenih. Okrog 600 so jih onesposobile ukrajinske sile, okrog 700 je bilo zapuščenih na bojnem polju.

Ruske sile v bojih na vzhodu Ukrajine po navedbah guvernerja ukrajinske regije Lugansk Sergeja Hajdaja sestavlja vse več rednih vojakov ruske vojske in ne plačancev skupine Wagner, ki so v zadnjih tednih silovito napadali mesto Bahmut, poroča ameriška televizija CNN.

Komentarjev 15
  • LukaMB 22:33 20.februar 2023.

    Na telegramu pa toliko pobitih ukropovcev in njihovih zahodnih inštruktorjev, katere seveda mainstream ne-cenzuriran pro-von-der-peTer medij ne prikazuje javnosti, toliko o nepristranskosti medijev, vsi do enega so leglo korupcije in se prodajajo za par propagandnih reklam, da lahko sploh preživijo ...prikaži več in pojedo tisti en sendvič iz hoferja ali lidla, drugače bi životarili in umrli, živel gospod Assange, eden tistih, ki se mu lahko reče 7.a sila in NOVINAR, vsi ostali so paraziti demokratov.

  • janči 17:31 20.februar 2023.

    Zakaj pa enkrat ne prikažete neslavnega konca ukrajinskih nacistov v takšni in drugačni obliki, ki jih kar mrgoli na netu?

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 15:36 20.februar 2023.

    Smrt ukrajisnkim nacistom.

Sorodne novice