Svet
3 ogledov

Smrtna obsodba: protestnik ubil policista

bahrajn protesti 17 02 2011 Žurnal24 main
V Bahrajnu so na smrt obsodili protestnika, ki je ubil policista. Petnajst let zapora je dobilo 13 zdravstvenih delavcev, ki so pomagali protestnikom.

Posebno bahrajnsko sodišče je na smrt obsodilo protestnika, ki je med protivladnimi protesti ubil policista na začetku tega leta, je sporočil odvetnik Mohsen Al Alavi.

Posebno sodišče, ki je bilo ustvarjeno v času izrednih razmer, je obsodilo tudi več zdravnikov, ki so pomagali protestnikom. Obsojeni so protivladnih zločinov. Na 15 let zapora je obsojenih tudi 13 zdravstvenih delavcev, ki so med protesti pomagali poškodovanim protestnikom, ostali so dobili krajše kazni.

Protesti vzeli življenja

Več deset tisoč protestnikov se je letos februarja odpravilo na ulice v središču bahrajnske prestolnice Manama. Zahtevali so politične reforme in demokratične spremembe. Vneli so se spopadi med protestniki in policijo. Policisti so v času protestov na ljudi streljali tudi s pravimi naboji.

Zaradi izgredov je bila odpovedana dirka formule 1 za Veliko nagrado Bahrajna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice