Svet
21177 ogledov

Srhljivo sporočilo Evropi: "Trepetajte, pankrti!"

Vladimir Solovjev Wikipedia Vladimir Solovjev.
Iz Rusije je prišlo svarilo, naslovljeno na Evropejce. Posebej na udaru so bili Italijani.

Eno bolj prepoznavnih televizijskih imen v Rusiji je Vladimir Solovjev. Gre za radijskega in televizijskega voditelja in osebnega prijatelja predsednika Vladimirja Putina, ki vse od začetka ruske invazije na Ukrajino zavzema skrajna stališča.

V svojem udarnem nastopu na kanalu Rusija 1 je Solovjev posegel več kot 200 let v preteklost in se spomnil na pohod ruske vojske pod poveljstvom generala Aleksandra Vasiljeviča Suvorova poleti 1799, s katerim je slednji pomagal osvoboditi Milano izpod francoske oblasti oziroma Napoléona Bonaparteja.

Solovjev je sicer pozabil dodati, da so poleg Rusov v Lombardijo marširali tudi avstrijski vojaki, saj sta bili obe državi združeni v širšem zavezništvu proti Franciji.

"Naj pankrti trepetajo! Še enkrat bomo prečkali Alpe, če bomo morali! Preverili bomo, kako stoji spomenik Suvorova in ali se v Milanu spominjajo, kako so poljubljali roke ruskih vojakov," je dejal Solovjev.

"Če želite biti nesramni do nas, vi pankrti, se morate zavedati nečesa. Rusi startajo počasi, toda jezdijo hitro," se je širokoustil Solovjev, katerega sinovi so bili izvzeti iz vpoklica v vojsko, kot navajajo ruski neodvisni mediji.

Boji za Bahmut vse bolj okrutni

Bahmut mrtvi civilisti | Avtor: Epa Epa

Pritisk na ukrajinske sile se povečuje, saj so boji za mesto Bahmut na vzhodni fronti vse bolj okrutni, Rusija pa vsak dan izgubi na stotine vojakov, je v nagovoru Ukrajincem v torek zvečer dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Zavzel se je še, da bi vsi vpleteni v rusko invazijo v Ukrajini odgovarjali pred mednarodnim sodiščem.

"Rusija sploh ne šteje ljudi, saj jih pošilja v nenehne napade na naše položaje," je glede Bahmuta na vzhodu Ukrajine v večernem nagovoru dejal Zelenski. "Intenzivnost spopadov se še povečuje," je opozoril.

Na posnetkih iz zraka, ki jih je v torek objavila francoska tiskovna agencija AFP, je videti, da so porušene skoraj vse stavbe v Bahmutu, nad mestom, ki je bilo nekoč znano po proizvodnji penečega vina in rudnikih soli, pa se je dvigal dim. V Bahmutu, ki je nekoč štel približno 70.000 prebivalcev, je po navedbah ukrajinskih oblasti zdaj še kakih 5000 civilistov, med njimi približno 140 otrok.

"Razmere okoli Bahmuta so izredno napete," je v torek dejal poveljnik ukrajinskih kopenskih sil Oleksandr Sirski. Dodal je, da je Rusija na fronto poslala najemniško skupino Wagner, katere pripadniki skušajo prebiti obrambo ukrajinskih enot in obkoliti mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 98
  • Kmodri 19:55 04.marec 2023.

    Solvojev je na ruskih substancah in blebeta nebuloze!

  • Armagedon 18:33 03.marec 2023.

    Putin je dejal: "Najprej bomo zmleli Ukrajino, nato pa bomo nadaljevali svoj vojaški pohod na Evropsko Unijo in potem še ne Ameriko (ZDA)." To so seveda mokre sanje zločinca Putina in njegovega zločinskega režima. Nujno in takoj je treba dvigniti ...prikaži več kazensko ovadbo pred mednarodnim sodiščem za vojne zločine proti zločincu Putinu in proti ruski zločinski DUMI ter vsem njenim članom - zločincem, ki zločinca Putina aktivno podpirajo. Prav tako je proti zločincu Putinu in članom DUME treba izdati tiral

  • bobubob 18:52 02.marec 2023.

    In srhljivo sporočilo Victorije Nuland iz prijateljske države - 'Fuck the EU'. In nas jeb*jo. Mi pa ploskamo.

Sorodne novice