Svet
1677 ogledov

Tajski dečki: "Kopali smo, da bi se rešili"

tajski dečki Epa
Tajski dečki in njihov trener pravijo, da je njihova rešitev čudež.

Dvanajst nogometašev in njihov trener je stopilo pred mikrofone in spregovorilo o izkušnji, ki so jo prestali. "Čudež je," je dejal 14-letni Adul Sam-on. Ko so jih našli britanski potapljači, so kopali rov. Ker se jim je zdelo, da so slišali glasove, se je Adul javil, da gre preverit. Ko je zagledal rešitelje, je bil tako presenečen, da jih je zmogel le pozdraviti.

Trener Ekaphol "Ake" Chantawong je povedal, da so sami poskušali skopati rove, da bi se rešili. "Poskušali smo se izkopati, saj nismo mogli samo čakati, da nas rešijo." 

Tajska - ujeti dečki Jama Svet Razkrita skrivnost tajskih dečkov

Ake je povedal, da so se po treningu z dečki odpravili v jamo, ker še niso bili v njej. Po izletu v jamo so bili namenjeni na praznovanje rojstnega dne enega od igralcev. Ko so odkrili, da so zaradi narasle vode ujeti v jami, so se vračali proti izhodu iz jame. 

tajski dečki | Avtor: Epa Epa

Pred naraščajočo vodo so se umikali čedalje globlje v jamo. Miril jih je, naj ne bodo prestrašeni, saj se bo voda umaknila. V nasprotju s poročanjem medijev po Akejevih besedah dečki znajo plavati. V nekem trenutku so tako razmišljali, da bi poskušali izplavati iz jame. 

Preživeli so brez hrane. Pili so le vodo, ki je kapljala iz kapnikov. "Poskušal sem, da ne bi mislil na hrano, da ne bi bil lačen," je dejal najmlajši med ujetimi dečki, 11-letni Chanin "Titan" Wibrunrungrueang. 

Adul Sam-on Tajska Svet 14-letni junak in njegova žalostna usoda

Poklonili so se tudi potapljaču, ki je umrl med reševalno akcijo. "Bili smo zelo žalostni. Zaradi nas je njegova družina žalostna," je dejal Ake o novici, da je Saman Kunan žrtvoval svoje življenje zanje. Fante bodo za kratek čas posvetili v menihe. Moške, ki doživijo nesrečo, po tajski tradiciji za krajši čas posvetijo. 

Dečki so se danes lahko prvič po dnevu, ko so vstopili v jamo, vrnili domov. 

tajska reševanje dečkov Svet Moški, ki je rešil tajske dečke, izvedel žalostno novico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice