Svet
1723 ogledov

Trump kljub resnim epidemiološkim razmeram vabi na množične shode

Trump v Georgii Epa
Ponovil je trditve, da so bile volitve ukradene in da je zmagal on sam, ne pa demokratski kandidat Joe Biden.

"Borimo se za Trumpa"

Ameriški predsednik Donald Trump je imel v soboto v Georgii prvo srečanje z volivci po novembrskih predsedniških volitvah. Ponovil je trditve, da so bile volitve ukradene in da je zmagal on sam, ne pa demokratski kandidat Joe Biden. Shod je bil sicer namenjen podpori republikanskima kandidatoma za senatne volitve.

V Georgii bo 5. januarja drugi krog senatnih volitev, njihov izid pa je ključnega pomena, saj bo vplival na to, ali bodo imeli v zveznem senatu prihodnji dve leti večino republikanci ali demokrati.

V skoraj dvournem nastopu je Trump zatrdil, da se ne bo predal, zbrana množica v mestu Valdosta pa je bučno podprla njegove trditve in vzklikala: "Borimo se za Trumpa", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Le malokdo z masko

Kljub izredno resnim epidemiološkim razmeram v ZDA je le malo ljudi na shodu, ki se ga je udeležila tudi prva dama ZDA Melania Trump, nosilo masko. "Zmagujemo na teh volitvah," je sporočil Trump, ki skuša s številnimi tožbami izpodbiti Bidnovo zmago, a je bil doslej še z vsemi neuspešen.

"Volivci Georgie bodo določili, katera stranka bo vodila vse odbore, napisala vse zakone, nadzirala prav vsak dolar davkoplačevalcev. Zelo preprosto, odločili boste, ali bodo vaši otroci odraščali v socialistični državi ali v svobodni državi," je volivcem na srce položil Trump.

Če bosta republikanska senatorja Georgie Kelly Loeffler in David Perdue izgubila proti demokratskima izzivalcema Raphaelu Warnocku in Jonu Ossoffu, bo v zveznem senatu vsaka stranka imela po 50 sedežev, v primeru neodločenih glasovanj pa odloči podpredsednik ZDA. Za podpredsednico je bila na volitvah 3. novembra izvoljena Kamala Harris.

ivanka trump uf Magazin Te prijateljice Ivanka Trump ne bo več želela videti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • plunexma 15:12 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • blogopox 11:44 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • Avatar Leon
    Leon 10:30 06.december 2020.

    Ponovil je trditve, da so bile volitve ukradene .....nekam znano iz Noriškega kraljestva .