Svet
978 ogledov

Tržaški občinski odbornik del Slovenije "priključil" Italiji

Tržaški zaliv
Ob dnevu republike, ki so ga v Italiji praznovali v nedeljo, je objavil zemljevid, na katerem je k Italiji pripojil več ozemelj. Slovensko zunanje ministrstvo se je že odzvalo.

Ob fotografiji, ki jo je objavil na Facebooku, je tržaški občinski odbornik Lorenzo Giorgi zapisal "Naša Italija". Pri tem pa so na zemljevidu kot del Italije prikazani del Slovenije, Istra, Dalmacija, Korzika, del Provanse in kanton Ticino. 

Slovensko zunanje ministrstvo se je odzvalo na objavo Tržačana. "Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije ostro obsoja objavo tržaškega občinskega odbornika Lorenza Giorgia, ki je preko družbenih medijev delil zemljevid, na katerem so italijanskemu ozemlju priključeni deli Slovenske Istre in drugih slovenskih ozemelj," so zapisali. "Stališča v smeri zgodovinskega revizionizma so v nasprotju s temeljnimi načeli evropske ureditve, tovrstna dejanja pa ne prispevajo k dobrososedskim odnosom in sožitju med narodoma. Republika Slovenija zavrača in obsoja ozemeljske zahteve, izražene v objavi, in pričakuje, da bodo politični predstavniki sosednje Italije ravnali v skladu s skupnimi evropskimi vrednotami in vladavino prava."

Lorenzo Giorgi je v tržaški občinski upravi pristojen za evropske projekte in je član stranke Forza Italia, stranke predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija, ki je letos februarja razburil javnost na slovesnosti v Bazovici.  

Antonio Tajani Svet Tajani: "Želel sem izpostaviti mir" Antonio Tajani pričakuje tedensko vinjeto za deset evrov. "Sram naj vas bo!" Svet Tajani spet strelja: V zvezde koval Mussolinija, Janša ga zagovarja
Komentarjev 1
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 22:04 05.junij 2019.

    grozljivo še bolj grozljivo pa je, da je Giani Scarpali iz Trsta ravno takrat v stranišču ob pogledu na svoje blato v stranični školjki ugotovil, da ima gliste. ;)