Svet
2 ogledov

V Sudanu ubili ugrabitelje turistov

V letu 2008 so v Egiptu našteli kar 69.000 primerov podkupnin. Irma Hus
Sudanske varnostne sile so ubile šest razbojnikov, ki so nedavno v Egiptu ugrabili 19 turistov in Egipčanov. Ti naj bi se sedaj nahajali v Čadu.
"Sudanske sile so sledile ugrabiteljem od Džebel Uvejnata (gorske verige na meji med Sudanom, Libijo in Egiptom) in jih odkrile na meji s Čadom," je povedal svetovalec sudanskega predsednika Mahdžub Fadl Badri. Sledili si belemu avtomobilu in avtobusu, ki sta bila prej v lasti egipčanske turistične agencije. Ko so ugrabitelje po avtomobilskem lovu po puščavi našli se je začel spopad, v katerem so ubili šest ugrabiteljev, vključno s poveljnikom darfurske uporniške skupine, dva pa so aretirali.

Talcev pa še vedno niso uspeli rešiti. "Zajeta ugrabitelja sta povedala, da so talci še vedno v Čadu, kjer so jih skrili in se pogajajo o njih, vendar ne vemo, ali je čadska vojska že posredovala," je o talcih povedal Badri. Ugrabitelji so pred tem že zahtevali, da jim nemška vlada v zameno za ugrabljene nakaže 8,8 milijona dolarjev oziroma skoraj 6 milijonov evrov. Nemška vlada ponudbe ni želela komentirati. Kljub temu so strokovnjaki prepričani, da ugrabitev ni imela političnega pomena.

Ugrabljeni turisti in Egipčani so bili na safariju v puščavi na jugu Egipta, ko so jih minuli petek ugrabili domnevni člani nekega plemena. V skupini je bilo 11 turistov in osem Egipčanov. Med domačini so vozniki, vodiči in lastnik turistične agencije, ki je odpravo organizirala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.