Svet
812 ogledov

Vremenski kolaps tudi pri sosedih

Vreme Hrvaška Facebook
Obilno sneženje in nestanovitno vreme povzročata preglavice tudi na Hrvaškem. Del Karlovške županije je ostal brez elektrike.

Hrvaška se je znašla v primežu obilnega sneženja in burje, ki povzročata preglavice prebivalcem, kot tudi voznikom. V večjem delu notranjosti države, v Liki in Gorskem Kotarju, je zaradi obilnega sneženja otežena vožnja, možna je tudi poledica. Zimske razmere so tudi na severozahodu Hrvaške.

Ob obali piha burja z okrepljenimi in orkanskimi sunki. Zato voznike opozarjajo, naj prilagodijo hitrost in način vožnje razmeram na cesti. Prav tako izpostavljajo, naj se na pot ne odpravijo brez potrebne zimske opreme.

Vlak zapeljal v sneg

Na Hrvaškem sneg še vedno povzroča mnogo preglavic. V okolici Delnic je tovorni vlak zapeljal v plaz. Dogodek se je pripetil malo pred 7. uro zjutraj, kjer je vlak zapeljal v plaz ob izhodu iz predora pri Zalesini. Poškodovan ni bil nihče, nastala je zgolj materialna škoda.

1/3
24sata

Kolaps na cestah

Najhuje je na območju Karlovca, kjer so nekatere ceste zaradi snega popolnoma zablokirane, poroča KAportal. Prav tako je na območju več zastojev.


 

Ovako je bilo kroz G.M.Polje

Posted by Radio Mrežnica on Sunday, January 22, 2023

Zaradi neugodnih vremenskih razmer je tudi danes promet zaprt na nekaterih cestnih odsekih. Za ves promet je zaprta avtocesta A1 med priključkoma Sveti Rok in Posedarje, Jadranska magistrala med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno ter Krčki most.

Prekinjen je bil tudi pomorski promet.

Del Karlovške županije brez elektrike

Danes zjutraj je brez elektrike ostalo okoli 1.500 gospodinjstev. Gre za območja Duge Rese, Vojnića ter dele Ozlja.


 

Karlovac❗

Posted by Radio Mrežnica on Sunday, January 22, 2023

"Del Karlovške županije je brez elektrike, daljnovodi so izpadli," so sporočili na Radiu Mrežnica.

V Karlovcu trenutno beležijo 20 centimetrov snega, samo ponoči pa ga je zapadlo 13 centimetrov.

Težave tudi na avstrijskem Koroškem

Močno sneženje je danes povzročilo težave z oskrbo z elektriko in v prometu na avstrijskem Koroškem, predvsem v vzhodnih delih dežele. V jutranjih urah je brez elektrike ostalo približno 3000 gospodinjstev. Na višje ležečih območjih pa obstaja nevarnost snežnih plazov.

Po podatkih deželnega centra za opozarjanje so morali zaradi sneženja in vozil, ki so obtičala, nekajkrat posredovati gasilci. Približno 3000 gospodinjstev je bilo okoli zjutraj brez elektrike.

O prometnih težavah ne poročajo le iz mest, kjer so marsikje nastali zastoji, ampak tudi z avtocest. Po podatkih policije se je na osrednjem in spodnjem Koroškem zgodilo več prometnih nesreč z materialno škodo ali lažjimi telesnimi poškodbami. Ponekod so se na cestišče podrla drevesa, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Policija je na območju spodnje Koroške, zlasti v bližini Velikovca, zaradi velikih količin snega ljudi pozvala, naj se vzdržijo vseh nenujnih potovanj z avtomobilom. Poleg tega so vse voznike tovornih vozil pozvali, naj na vozila nadenejo snežne verige.

Količina svežega snega povečuje tudi nevarnost snežnih plazov. Glede na poročilo o razmerah glede plazov obstaja velika nevarnost na višje ležečih območjih v Krških Alpah, Karavankah, na Saualpe (Svinška planina), Koralpe (Golica) in Packalpe, zato ponekod odsvetujejo snežne športe zunaj zavarovanih prog, še poroča APA.

Sneg in zasnežena cesta Slovenija Arso prižgal opozorila, tukaj pričakujte največ snega Pluženje snega, sneg, gorenjska avtocesta, Dars Zdaj pa ima Avto Video: voznik je prehiteval plug, potem se je zgodilo ... Sneg in zasnežena cesta Foto Slovenija Kaos na cestah: zaprta avtocesta, zastoji na več odsekih
Komentarjev 4
  • optimist11 10:10 23.januar 2023.

    Pišite za stanje v Avstriji. Ne nas primerjat z Hrvati, Bosanci,....