Svet
25039 ogledov

" Vse bo odločeno v petnajstih dneh"

Ukrajina vojna Profimedia
"Odpor Ukrajine je izjemen", je dejal visoki predstavnik EU.

Visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell je 27 držav EU pozval, naj nadaljujejo z oboroževanjem ukrajinske vojske, ker bo "o vsem odločeno v naslednjih 15 dneh".

Janez Janša in Joe Biden Prišel tudi Biden Svet Janša: "Ta vlak je že na poti in je brez povratka"

"Odpor Ukrajine je izjemen. Ruski vojski se ne uspe prebiti več kot 200 kilometrov od svojih logističnih oporišč, izgubili so veliko vojakov in tankov, kar lahko vidimo preko satelita," povzema tiskovna agencija Reuters. 

Ruska vojska se skozi Belgorod premika proti Ukrajini. | Avtor: Profimedia Profimedia

Ukrajinci z lahko pehoto, oboroženi z raketnimi izstrelki in protiletalskimi raketami stinger, so po njegovem učinkoviti proti tankom in letalom, je dejal 74-letni Borrell v intervjuju za špansko javno televizijo TVE.

Na vprašanje, ali naj države še naprej pošiljajo orožje ukrajinski vojski, je Borrell odgovoril: "To je najpomembnejše. Ker se bo vse odločilo v naslednjih 15 dneh."

Na prošnjo, naj pojasni ta konkretni datum, je Španec dodal, da "želi povedati, da se to ne bo zgodilo v 24 urah".

"Odpor se bo nadaljeval, dokler bo potrebno, a cilj ruske invazije ni uspel," je dejal nekdanji španski zunanji minister.

Borrell je dejal, da so Rusi izgubili tretjino svojih vojakov v zadnjem mesecu - od začetka ruske invazije na Ukrajino. "Ko seštejemo število mrtvih, ranjenih in ujetih, so Rusi izgubili 40.000 vojakov. To je zgolj ocena, "je dejal. Borrell je zatrdil, da je ukrajinski odpor zlomil obroč okoli Kijeva.

Kijev | Avtor: Profimedia Kijev Profimedia

 

 

Komentarjev 24
  • Avatar Ferenc
    Ferenc 21:19 25.marec 2022.

    Bistvo : "Ruska posebna vojaška operacija v Ukrajini strogo sledi prvotnemu načrtu, pri čemer je prednostna naloga preprečevanje civilnih žrtev," ... tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov....to je za NATO seveda nazadovanje in stagniranje...NATO-a to nikoli ni motilo ali oviralo

  • milan41 09:12 25.marec 2022.

    Rusi so v akciji in si ne morejo privoščiti ustavitev ognja , primirja al kaj podobnega , ker UA vlada nima pod nadzorom ne teroristov in ne SS odelkov AZova . UA redna voska je pa uničena ! Zato dokler ...prikaži večer ne pridejo do Dnjepra , zavzamejo Odeso do Moldove in pridejo do Dnjepra ni teorije , da se bo kaj primaknilo proti miru ! Č ebo zaškripal , bo šla pa v vojno še BRzsija in presekala Poljsko mejo , ter onemogočila Zahodu karkoli v prid Ofarbanemu . UA je gospodarsko, vojaško in narodno uničena

  • eminenca 21:18 24.marec 2022.

    ... in nič ne bo odločeno v 15 dneh, ker je še precej za stolčt, ne gre tko hitro, počasi ... raket je še dost