Svet
19491 ogledov

Zatreslo še Italijo, potres čutili tudi na Hrvaškem.

Turčija potres Epa
Pri naših sosedih so se ponovno tresla tla, tokrat je bil epicenter potresa v Italiji. Medtem iz Turčije poročajo o treh smrtnih žrtvah novih dveh potresov.

Območje osrednje Italije je nekaj minut čez polnoč prizadel potres z magnitudo 4,3. Žarišče potresa je bilo osem kilometrov od mesta Macerate na globini dveh kilometrov, poročajo lokalni mediji.

Na aplikaciji EMSC so ljudje zapisali, da je bil potres precej močan, a kratek. Nekateri trdijo, da jih je zbudil, nekateri pa so iz strahu odšli na ulice. Potres so čutili tudi na Hrvaškem.

To je že drugi potres, ki je prizadel Italijo. Konec januarja je namreč sever Italije prizadel potres z magnitudo 5,0, epicenter pa je bil oddaljen 23 kilometrov od Riminija.

Nova potresa v Turčiji vzela tri življenja

Medtem sta, kot smo že poročali, tudi Turčijo in Sirijo stresla dva nova potresa. To se je pripetilo le dva tedna po uničujočem potresu, ki je zahteval več kot 44.000 žrtev.

Potres se je zgodil okoli 20:04 ure po lokalnem času, sprva je bil magnitude 6,4. Nato je sledil še potres magnitude 5,8, poroča BBC.

Potres je zahteval tri smrtne žrtve v mestih Antakya, Defne in Samandag. Notranji minister Süleyman Soylu je opozoril ljudi, naj ne vstopajo v potencialno nevarne stavbe. Prav tako je dejal, da je bilo 213 ljudi poškodovanih.

Strah in panika sta se razširila po Antakyi, ko so reševalne ekipe in vozila poskušala doseči najbolj prizadeta območja, kjer so se zrušili zidovi močno poškodovanih stavb.

1/4
Profimedia
"Mislila sem, da se bo zemlja razpolovila pod mojimi nogami," je povedala prebivalka Muna al-Omar, ki je v rokah držala svojega sedemletnega sina. Ob potresih se je nahajala v šotoru v parku v središču mesta.

18-letni Ali Mazlum je dejal, da je iskal trupla družinskih članov iz prejšnjih potresov, ko je začutil nova. "Ne veš, kaj bi … Zgrabila sva drug drugega in pred najinimi očmi so se začele podirati stene," je dejal.

V Siriji naj bi bilo v potresih poškodovanih 470 ljudi, potresa naj bi čutili tudi v Egiptu in Libanonu

Alkotest Država EU Avto Država EU: Vozila pijanih voznikov ukrajinski vojski Joe Biden in Volodimir Zelenski Svet Tako nesramno so se Rusi odzvali na Bidnov obisk v Kijevu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.