Svet
5654 ogledov

Žensko razglasil za mrtvo, to je sledilo

Reševalno vozilo Istochphoto
Na tem območju se je nekaj tako nepredstavljivega zgodilo že drugič v dveh letih.

Neverjetna zgodba iz Srbije; zdravnik N. B. je v četrtek na območju Kikinde ugotovil in podpisal smrt starejše ženske, ki je - ko je na njen dom že prispela pogrebna služba - začela kazati znake življenja.

Žensko so odpeljali v bolnišnico, kjer je čez štiri dni v resnici umrla.

Direktorica zdravstvenega doma iz Kikinde dr. Biljana Marković je srbskim medijem po dogodku, ki ne odmeva le po Srbiji, povedala, da bodo končno odločitev glede usode zdravnika sprejeli po izteku roka o začasnem suspenzu z delovnega mesta. Kot navajajo srbski mediji, bo zdravnik dobil bodisi odpoved delovnega razmerja, lahko pa se zgodi tudi, da ga bodo premestili na drugo delovno mesto.

V okviru izrednega nadzora so do te točke ugotovili, da zdravnik ni deloval v skladu z osnovnimi medicinskimi pravili o ugotavljanju časa in vzroka smrti.

V Kikindi je do takšnega nedopustnega dogodka prišlo že drugič v petih letih; maja lani je zdravnik ravno tako starejšo žensko proglasil za mrtvo, naslednji dan je začela kazati znake življenja. Čeprav je bila hudo bolna, je živela še deset mesecev. Tistega zdravnika so po tej zdravniški napaki premestili na drugo delovno mesto.

klinični Zdravniška napaka Zdravje 23-letnik umrl zaradi neustreznega ravnanja zdravnikov bolnica brežice Zaplet Zdravje Zdravnici zaradi malomarnega zdravljenja v zapor

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.