Zdravje
2520 ogledov

Zaradi hude zdravniške napake ta poteza sodišča

urgenca Anže Petkovšek
Uvedba sodne preiskave.

Z novogoriškega okrožnega sodišča so po podatkih Primorskih novic osmim osumljenim iz afere smejalni plin poslali sklepe o uvedbi sodne preiskave.

Kot poroča časnik, se preiskovalni sodnik le v primeru enega od devetih osumljenih ni strinjal s tožilstvom, ki je zahtevalo sodno preiskavo. Osumljeni se lahko še pritožijo, a to preiskave ne ustavi.

Napačno zvezane cevi Grozljive ugotovitve preiskave Zdravje Zaradi plina sta umrli še dve osebi

Smrt 52-letnega delavca

Nova urgenca šempetrske bolnišnice je svoja vrata odprla pred tremi leti, tragičen dogodek, ki je razkril, da se je pri opremljanju zgodila huda napaka, pa se je zgodil marca 2016. Takrat je v sumljivih okoliščinah v reanimacijski sobi novogoriške urgence umrl 52-letni delavec, ki se je poškodoval v delovni nesreči.

Pri iskanju vzroka za njegovo smrt sta zdravnici ugotovili, da so mu namesto kisika dovajali dušikov oksid oz. smejalni plin, do česar je prišlo zaradi zamenjave cevi za kisik in dušikov oksid.

Šempetrska bolnišnica Šempeter pri Gorici Slovenija Smrt na urgenci: Na tnalo devet ljudi

Napaka terjala še dve življenji?

Kriminalisti so v preiskavi opremljanja urgence, pri katerem je sodelovalo devet osumljenih, ugotovili številne napake in pomanjkljivosti.

Izvedenec medicinske stroke je ocenil, da obstaja visoka verjetnost, da sta zaradi delovanja dušikovega oksida umrla še dva pacienta, zato se zahteva za sodno preiskavo nanaša na tri sumljive smrti, ogrožena pa naj bi bila življenja še štirih ljudi.

Napačno zvezane cevi tri smrti Slovenija "Zaposleni v bolnišnici niso krivi"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.