Vizita za živali > Festival
547 ogledov

Tako našega ljubljenčka navaditi na boks

boks za pse Profimedia
Da kovinski ali bivalni boks ni mučenje psa, vemo že vrsto let, pod pogojem, da ga pravilno uporabljamo in psa nanj postopoma navadimo. Preverite, kateri triki so vam pri tem lahko v pomoč.

Bivalni boks je lahko uporabno orodje za vzgojo psa, vendar pa je treba mladička na boks navajati postopoma in previdno, meni Katja Vogrinec iz Pasje hiše. "Najprej je treba poudariti, da je uporaba avtoboksa najvarnejša oblika prevoza psa, tako za psa kot ostale potnike v vozilu. Navajanje na avtoboks naj bo postopno in za psa vedno pozitivna izkušnja," svetuje Katja Vogrinec, ki bo s svojimi švicarskimi belimi ovčarji prisotna tudi na Žurnalovem Festivalu za ljubitelje živali v Novi Gorici 4. junija 2022.

KD Nova Gorica Res posrečeno Vizita za živali Tako posrečeno akcijo imamo v Sloveniji

Avtoboks je najvarnejša oblika prevoza psa, tako za psa kot ostale potnike v vozilu, razlaga sogovornica in doda: "Hkrati psom povečajo udobje med vožnjo, saj preprečujejo nekontrolirano premetavanje po vozilu. Moški populaciji pa je zagotovo všeč, da je z uporabo avtoboksa avto tudi bolj čist, saj dlaka in umazanija ostaneta znotraj boksa."

boks za pse | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot najpogostejše napake lastnikov pri uvajanju na boks sogovornica navede to, da lastniki kupijo boks in psa zaprejo vanj, ne da bi ga na avtoboks sploh navadili. "Prav tako se pogosto zgodi, da psa vozimo le do veterinarja in tako pes vožnjo poveže s slabimi stvarmi," še omeni.

 

V primeru, da se kuža boksa boji in ima anksioznost, cvili, Vogrinec razlaga, da je najpre treba ugotoviti, če se kuža tako počuti samo v boksu ali na splošno med vožnjo. "Vsekakor priporočam posvet s pasjim trenerjem, da presodi situacijo in poišče najboljšo rešitev za dotičnega kuža," svetuje vzrediteljica švicarskih belih ovčarjev in doda, da je pri nakupu avtoboksa najbolj pomembno to, da je varnostno testiran za primer prometne nesreče. "Premalokrat se zavedamo, da v primeru prometne nesreče na našo varnost in varnost najbližjih vplivajo tudi predmeti, ki jih vozimo v vozilu. Še posebej pri prevozu psov je tveganje še večje, saj si lahko predstavljamo s kakšno silo potujejo že majhni psi v primeru trka. Dober avtoboks bo v primeru prometne nesreče opravil svojo funkcijo in varno ohranil psa znotraj boksa ter ne bo poškodoval ostalih potnikov v vozilu," izpostavi sogovornica.

Tudi v letu 2022 se bo Žurnalov Festival za ljubitelje živali odvijal v sklopu Dežele prijateljev v Novi Gorici. Obiskali ga boste lahko v soboto, 4. junija popoldan, v primeru slabega vremena pa v soboto 18. junija. Dogodek smo prestavili na popoldansko-večerni čas, obiskali nas boste lahko med 15.00 in 21.00 uro. Tako kot v lanskem letu bo festival pred mestno hišo, rdeča nit dogodka pa bo odgovorno skrbništvo živali. V deželi prijateljev bosta tudi tokrat dva festivala - poleg Festivala za ljubitelje živali še Robin Hood festival v organizaciji Radia Robin. Soorganizator Dežele prijateljev je Mestna občina Nova Gorica. Dogodku sledite TUKAJ

Za konec sogovornica našteje tudi nekaj trikov za privajanje na avtoboks: 

1.) Avtoboks naj bo dovolj velik/majhen.

2.) Avtoboks naj bo dovolj zračen.

3.) Avtoboks naj bo ustrezno pritrjen (da se ne premika) in naj omogoča pogled skozi okno, da pes lahko sledi vožnji. 

4.) Bodite vztrajni: kužka peljite na kratko in prijetno vožnjo vsak dan.

5.) Cilj vožnje naj bo za psa všečen npr. sprehod, plavanje, itd.

Staffordshirski terier Intervju Vizita za živali Zanemarjen faktor, ki je za zdravje psa zelo pomemben KD Obala Odkrito Vizita za živali "Veliko akcij nam ostane v zraku in še danes žal ne vemo, kje se iskane osebe nahajajo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice