Vizita za živali
993 ogledov

Tako skrbimo za pasje tačke pozimi

pes sneg Pixabay
Prihodnji teden pričakujemo spet mrzlo zimsko vreme, zato ne pozabite poskrbeti za tačke vašega štirinožnega prijatelja.

Pasje tačke so pozimi nezaščiteno izpostavljene vremenskim razmeram in soli za posipanje, ki lahko povzročijo razpoke na blazinicah, ozebline in druge poškodbe. Zato je zelo pomembno, da pozimi še posebej dobro poskrbimo za tačke naših domačih ljubljenčkov.

Pes, glava, zid Nevarno! Vizita za živali Ko zasledite to vedenje se nujno odpravite do veterinarja

Balzam za pasje tačke

Na trgu je kar nekaj različnih balzamov za pasje tačke, ki ščitijo blazine proti zunanjim vplivom. Preden ga nanesete na šape, preverite, da so tačke vašega psa pripravljene na zimo. Pri psih, ki imajo veliko dlake med blazinicami, je dobro, da te dlake nekoliko skrajšamo. Tako se na njih ne bodo morale narediti ledene kepice, ki so za psa lahko zelo boleče. Lažje boste tudi nanesli balzam na same blazinice.

pes tačke | Avtor: Pixabay Pixabay

Pred vsakim sprehodom na tačke nanesite tanek sloj balzama. Po sprehodu dobro očistite šape z mlačno vodo ali mokro brisačo, nato ponovno nanesite tanek sloj balzama. Balzam bo pasje tačke navlažil in preprečil, da se bodo izsušile.

Pasja obutev

Za vašega psa lahko kupite tudi posebne zaščitne pasje čevlje. Čevlji bodo poskrbeli, da bodo pasje tačke ostale suhe in jih ščitile pred soljo, poleg tega pa bodo v njih imeli boljši oprijem.

pes sneg čevlji | Avtor: Pixabay Pixabay

Če se odločite za čevlje morate biti pazljivi, da so dovolj veliki za tačke vašega psa in da trak za zapenjanje ne zategnete pretesno. Veliko psov ne mara nositi teh čevljev in se tudi le zelo težko navadi na njih. Zato jih psom na začetku obujte le za kratek čas in počasi podaljšujte čas nošenja. Vedno nagradite psa - nošenje čevljev naj bo pozitivna izkušnja.

Mačka Vizita za živali Družba najboljšega prijatelja ali kosmatinca?

Sol za posipanje je za pse lahko strupena

Bodite previdni ko pozimi sprehajajte svoje pse in poskušajte se izogniti cestam in pločnikom, ki so bili posipani s soljo. Nekatere soli so strupene in ne škodujejo le pasjim tačkam, ampak tudi povzročajo drisko in bruhanje, če jih pes zaužije.

Tudi psi lahko pozimi dobijo ozebline, zato skrajšajte dolžino sprehodov, predvsem pri pasmah, ki so občutljive na mrzlo vreme (npr. čivave in vipeti). Za te pasme si omislite tudi zimski plašč ali puloverj, ki jim bodo pomagali prenašati nižje temperature.

pes sneg plašč | Avtor: Pixabay Pixabay

Komentarjev 2
  • ode 07:47 11.februar 2019.

    Za tačke psov ni treba skrbeti, kot tudi za tačke brezdomcev ne. Za prve je poskrbela narava, za druge pa država.

  • kapibara1 02:34 10.februar 2019.

    Kako pa za "tačke" brezdomcev ?

Sorodne novice