Zdravje
25919 ogledov

Kacin predstavil veliko novost za tiste, ki so covid-19 že preboleli

Jelko Kacin Saša Despot
Prebolevniki bodo prejeli samo en odmerek cepiva, ker se prebolevnost šteje za prvi odmerek.

Jelko Kacin je danes v izjavi za javnost povedal, da jutri pričakujejo izdajo certifikata Evropske agencije za zdravila (EMA) za cepivo proizvajalca za Johnson & Johnson. Tako bomo na voljo imeli že štiri različna cepiva, v uporabi ostajajo še cepiva proizvajalcev Pfizer, Moderna in AstraZeneca. Je pa cepivo Johnson & Johnson nekoliko drugačno od ostalih treh, saj ne predvideva uporabe dveh odmerkov, temveč samo enega. Po Kacinovih navedbah bi morali do konca maja dobiti 230 tisoč odmerkov tega proizvajalca. 

Vzgojiteljice niso preveč zainteresirane za cepljenje

Za cepljenje so trenutno na vrsti šolniki. Kot je Kacin že povedal, je zanimanje za cepljenje precej višje pri učiteljicah kot pri vzgojiteljicah, kar ga žalosti in skrbi. Že včeraj jih je pozval, naj premislijo, "ali je to cincanje na njihovi strani primerno in odgovorno do njih in otrok, predvsem pa do sebe in svojih bližnjih. Zavedati se moramo, da desettisoči težko pričakujejo, da bodo čim prej prišli na vrsto".

Prebolevniki bodo prejeli samo en odmerek

Kot je danes dejal Kacin, pa uvajajo še novost pri razdelitvi cepiv. Prebolevniki bodo dobili samo en odmerek cepiva, ker se prebolevnost šteje za prvi odmerek.

Kacina hitrost, s katero poteka cepljenje, ne skrbi. "Če lahko testiramo toliko ljudi na dan, jih lahko tudi cepimo. Dokazali smo, da zmoremo. Potem nekaterim ne bo več potrebno hoditi na tedenska testiranja, kar je velika razbremenitev za izvajalce testiranj," je še povedal.

Jelko Kacin Covid-19 Slovenija Kacin: Tisti, ki se ne bodo želeli cepiti, se bodo morali vsak teden testirati

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • hubertfast 07:35 11.marec 2021.

    A Kacin se je že cepil? A se bo raje tedensko testiral? kaj pa Janša, se je cepil? Kako bo hodil v Bruselj, če ne bo cepljen?

  • Tana 19:31 10.marec 2021.

    Povedal je, kot vsakič, veliko NOROST!

  • ántihojsar 19:06 10.marec 2021.

    Pa kaj se misliš ti fašist gorenjski napihovati v medijih na vsake pol ure? A dobiš za vsako izjavo firerjev bonbonček, oz. delovno uspešnost v 1000€? Izvršuješ genocid nad narodom, ga deliš in ponižuješ. Mrš svinja pokvarjena.