Slovenija
28664 ogledov

Severni Jadran do nedelje čaka "potop"

poplave padavine Izola Profimedia Poplavljene ulice v Izoli.
Vremenska napoved za konec tega tedna je zelo pestra.

V torek smo uživali v razmeroma lepem vremenu in prijetnih temperaturah za konec novembra, v naslednjih dneh pa nas čaka poslabšanje.

V noči na četrtek se bo pooblačilo. V južni, zahodni in osrednji Sloveniji se bodo že zjutraj začele pojavljati padavine, ki se bodo hitro razširile proti vzhodu. Za krajši čas lahko sneži tudi v nižjih predelih, je napovedala Agencija RS za okolje (ARSO).

V petek bo po večini države deževalo. Padavine bodo vztrajale tudi v noči na soboto, ko se bo meja sneženja od severovzhoda spuščala.

Sobota bo prinesla rahle padavine, v notranjosti države bo verjetno snežilo do nižin, na Primorskem bo pihala burja, navaja ARSO.

Alarm za obalne kraje

Zanimivo napoved so prispevali na spletni strani neurje.si, kjer so opozorili na verjetnost obilnih padavin za območje severnega Jadrana.  

"Ob vseh zadnjih objavah glede verjetnega sneženja pozabljamo na dejstvo, da tovrstni cikloni na Jadranu prinašajo tudi obilo padavin. Nevarnost tokrat preti severnemu Jadranu, ki ga najverjetneje čaka 'potop'. Skupna količina padavin do nedelje bo enormna, kar bo razlog za poplave na sosednjem Hrvaškem," so zapisali na omenjeni strani in priložili spodnjo sliko.

Meteo slika SLO | Avtor: neurje.si neurje.si

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:35 29.november 2023.

    Samo da se klika

  • darefoks 07:28 29.november 2023.

    ta neurje je navadna smrdljiva laz sam paniko delajo, sramota za take vsrane laznivce

Sorodne novice