Šport > Kolesarstvo
1761 ogledov

Velik zasuk! Eden največjih tekmecev obeh Slovencev do 2028 pri Ineosu!

Carlos Rodriguez Profimedia
Eden najbolj nadarjenih kolesarjev sveta ostaja pri ekipi Ineos Grenadiers, čeprav je poleti svojo zvestobo že obljubil moštvu Movistar.

Španski kolesar Carlos Rodriguez je podpisal novo pogodbo z ekipo Ineos Grenadiers, so Britanci danes sporočili na spletni strani. Dvaindvajsetletnik velja za enega najbolj nadarjenih kolesarjev na svetu, pogodba pa bi mu potekla po koncu letošnje sezone. Rodriguez se je sicer poleti ustno že dogovoril z Movistarjem, a so mladega Španca očitno pri britanski ekipi proti koncu te sezone le prepričali, da podaljša pogodbo do konca leta 2027.

Ineos Grenadiers so tako po številnih odhodih (Tao Geoghegan Hart - Lidl-Trek, Daniel Felipe Martinez - Bora-Hansgrohe, Pavel Sivakov - UAE Team Emirates in Ben Tulett - Jumbo-Visma) v zadnjih dveh dnevih le podaljšali pogodbi s svojima glavnima adutoma, potem ko je novo pogodbo podpisal tudi Geraint Thomas.

Pred sezono 2024 sicer pogodbe potečejo tudi Jonathanu Castrovieju, Laurensu de Plusu, Omarju Fraileju, Kimu Heiduku, Salvatore Pucciju, Brandonu Riveri, Luku Rowu, Benu Swiftu in Cameronu Wurfu, britanska ekipa pa vsaj za zdaj ni razkrila še nobene okrepitve pred prihajajočo sezono. Trenutno ima na svojem seznamu za prihajajočo sezono vsega 17 kolesarjev.

Carlos Rodriguez | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot kaže so si po neuspelem podpisu našega Primoža Rogliča, ki je medtem okrepil Boro-Hansgrohe, za glavni cilj zastavili, da podaljšajo pogodbo ravno s svojim mladim kolesarskim draguljem Carlosom Rodriguezom in na koncu jim je to tudi uspelo, čeprav je bil eden najtežjih konkurentov našega Rogliča in Tadeja Pogačarja v prihodnjih letih že zelo blizu podpisa za Movistar.

Mladi Španec se je sicer letos uveljavil kot eden najboljših kolesarjev sveta, potem ko je na svoji prvi dirki po Franciji zabeležil etapno zmago, v skupnem seštevku pa je končal na petem mestu. Za zmagovalcem, Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), je na koncu zaostal 13:17 minute. V letošnji sezoni je zabeležil še etapno zmago na dirki po Britaniji, četrto mesto na dirki po Andaluziji in sedmo na spomeniku po Lombardiji, na obeh je slavil naš Pogačar, ter deveto mesto na kriteriju Dauphine, kjer je osvojil tudi majico za najboljšega mladega kolesarja.

Carlos Rodriguez | Avtor: Profimedia Profimedia

Rodriguez je sicer član Ineosa že vse od leta 2020, nase pa je prvič resno opozoril že v sezoni 2022, ko je postal španski državni prvak, prav tako je slavil etapno zmago na dirki po Baskiji, na dirkah Route d'Occitanie (končal na drugem mestu) in dirki po Burgosu (na koncu četrti) je bil najboljši mladi kolesar, dirko po Valencii je končal na tretjem mestu, odlično pa se je izkazal tudi ob svojem premiernem nastopu na enem izmed kolesarskih spomenikov, saj je dirko po Lombardiji končal na petem mestu, nič kaj slabši pa ni bil na svoji prvi veliki tritedenski dirki, saj je lansko Vuelto zaključil na sedmem mestu. Še leto pred tem je dirko po Franciji za mlade kolesarje (Tour de l'Avenir) končal na drugem mestu, le sedem sekund za končnim zmagovalcem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:53 24.oktober 2023.

    To podaljšanje pogodbe se je zgodilo posledično, ker INEOS ni dobil nobene od pričakovanih odmevnih okrepitev, predvsem je bil v igri Remco Evenepoel, v kolikor bi prišlo do združitve Visma - Soudal...

Sorodne novice