Šport > Kolesarstvo
11450 ogledov

Vingegaard je komentiral traso, je to slaba novica za Slovenca?

Jonas Vingegaard Profimedia
Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji je zadovoljen.

Danski kolesarski as Jonas Vingegaard, ki je v zadnjih dveh letih premagal prav tako dvakratnega zmagovalca francoske pentlje Tadeja Pogačarja, se je udeležil predstavitve Toura za leto 2024. Nad zastavljeno traso je bil navdušen.

"Vsega se že veselim, čutim vznemirjenje. Zdi se, da gre za izjemno težko traso, še zlasti v tretjem tednu. Mislim, da gre za teren, ki mi resnično ustreza. Seveda se že veselim dirke," je ob predstavitvi dejal Danec, ki je v preteklosti že dokazal, da je zelo močan v zaključnem obdobju tritedenskih dirk. 

Vingegaard bo tudi tokrat, seveda, če bo sezona minila brez zdravstvenih težav, največji favorit dirke. A tokrat se mu obeta še precej močnejša konkurenca, poleg Pogačarja naj bi se v boj za rumeno majico podala še Primož Roglič in Remco Evenepoel. 

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zdi se, da bo predzadnja etapa zelo, zelo težka, imala bo veliko višinskih metrov. Sicer bo tokrat skupno manj višinskih metrov, a so ti na vzponih, ki so še težji, kot so bili letos. Če bomo vsi štirje še v igri, lahko pričakujemo velik boj. Tega se veselim," je dejal Vingegaard.

Danec je zadovoljen tudi z dvema kronometroma, drugi bo tokrat prav na zadnji dan preizkušnje, ki se tokrat zaradi olimpijskih iger ne bo končala v Parizu, temveč v Nici. Se pravi na območju, kjer veliko treningov opravita tudi oba Slovenca.

Manj vesel je 9. etape, ki bo potekala tudi po makadamskih cestah. Zaradi nepredvidljivosti, predrtih zračnic in podobnega, se je vsi bojijo. Ob morebitnih težavah bi namreč precej lahko zaostal tudi kdo od velikih favoritov.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"Makadam se zdi nepotreben, sam ga ne bi uvrstil v takšno dirko. Faktor sreče bo imel prevelik vpliv. Nekdanje legende kolesarstva bi bile srečne, če bil lahko dirkale na asfaltu, mi pa se vračamo 40 let v preteklosti. To je nepotrebno. Ostala trasa je briljantna" je na primer dejal prvi mož za zdaj še Jumbo-Visme, novo ime bo odvisno od novega pokrovitelja, Richard Plugge.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 00:32 30.oktober 2023.

    Sem mnenja , da je Roglič naredil , najboljše , da je dal na čevelj Jumbo Vismo , ker ga je enostavno odpisala in imam občutek , da bosta oba naša Vingegarda pustila za seboj.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:26 26.oktober 2023.

    Vinograd bo lahko vesel.če bo drugo leto sploh na stopničkah!!!

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:22 26.oktober 2023.

    Drugo leto ne bo rogliča da bi ga šlepal,pa da vidimo tega vinograda

Sorodne novice