Šport > Kolesarstvo
21891 ogledov

Kolesarski as navdušen, da mu več ni treba dirkati za Pogačarja in Rogliča

George Bennett Profimedia
Novozelandec se veseli drugačnega stila dirkanja, katerega bo deležen pri svoji novi ekipi Israel-PremierTech.

Kolesarski as George Bennett zagotovo velja za enega najboljših hribolazcev na svetu, a že vse od leta 2015 nastopa za ekipi Jumbo-Visma in UAE Team Emirates, pri katerih preprosto ni mogel pokazati vseh svojih sposobnosti, saj mu je kljub kvaliteti večinoma pripadla vloga pomočnika, prav tako pa so njegova zadnja leta zaznamovale številne poškodbe ter posledično slabša pripravljenost. Pri svoji novi ekipi Israel-PremierTech tako računa na nov začetek.

"Zadnji dve leti sta minili resnično hitro. Pri ekipi UAE sem si ustvaril številna prijateljstva in bil sem del nekaj neverjetnih trenutkov, kot recimo, ko sem bil s Tadejem Pogačarjem del lanskega Toura, toda glede rezultatov sem bil v naravnost us***i formi," se je na svoji dve leti, ki ju je preživel pri UAE Team Emirates, ozrl izjemni Novozelandec, ki je zaradi zdravstvenih težav in slabih predstav iz glavnega Pogačarjevega pomočnika močno nazadoval po ekipni lestvici, tako da je v letošnji sezoni izpustil celo vse tri velike tritedenske dirke.

George Bennett | Avtor: Profimedia Profimedia

"Preprosto nisem našel tistega, kar bi me naredilo dobrega kolesarja. Tudi pri Jumbu sem potreboval kar nekaj časa in resnično sem se trudil na treningih, toda pri UAE se preprosto ni izšlo. Prav tako sem se resnično mučil, ker večino časa nisem bil 100-odstoten. Ves čas sem bil predan, toda ko niste 100-odstotni, je to zelo frustrirajoče. Tako na kolesu, kot brez kolesa," se je na porazni dve leti, ko ni nobene dirke z izjemo po Kastiliji končal na stopničkah, ozrl nekdanji zmagovalec dirke po Kaliforniji in klasike Gran Piemonte, ki bi leta 2020 skorajda osvojil veliki kolesarski spomenik, dirko po Lombardiji, ko je zaostal le za zmagovalcem Jakobom Fuglsangom.

Pri novi ekipi upa na nov začetek, pomagal pa mu bo tudi nov način dirkanja, saj mu po devetih letih dirkanja končno ne bo treba voziti v vlogi pomočnika najboljšim kolesarjem sveta. "Takšna je zadeva pri UAE ... greste na dirko in zelo verjetno boste v družbi Tadeja, Juana Ayusa, Joaa Almeide ali Adama Yatesa. Vsaj eden izmed njih se bo pojavil na vsaki dirki in gre za kolesarje, ki bi bili kapetani v katerikoli ekipi na svetu. Potem sta naslednja na vrsti še Marc Hirschi in Brandon McNulty. Neverjetno je, kakšno ekipo lahko sestavijo in za ostale kolesarje zmanjka priložnosti," je razložil Bennett, ki se končno seli k ekipi, ki nima izrazitega kapetana.

George Bennett | Avtor: Epa Epa

"Tu bom lahko poizkusil loviti dobre rezultate. Seveda bodo trenutki, ko bom pomagal drugim, kar resnično rad počnem, toda celotna ekipa bo osredotočena na to, da izkoristi vsako priložnost, ki se ji ponudi. Poglejte si njihov letošnji Giro. Vrgli so kocko in šli loviti rezultate," je drugačen pristop k dirkanju pri svoji novi ekipi izpostavil odlični Novozelandec.

"Tu ne bom del velikega gorskega vlakca, saj slednjega nima smisla imeti, če nimate v ekipi Pogačarja ali Jonasa Vingegaarda, da zaključita vaše delo. Tu se gre bolj za dirkanje, iskanje svojih priložnosti, dirkanje proti možnostim. Vem, da vse skupaj zveni precej romantično, toda to je resnično stil dirkanja, katerega obožujem. Navdušen sem, da bom imel ponovno priložnost, da ponovno postanem dober kolesar," je zaključil kolesar, ki je imel zadnjih devet let ob Pogačarju, Primožu Rogliču, Vingegaardu, Ayusu, Almeidi, Tom Dumoulinu, Stevenu Kruijswijku in podobnih kolesarjih precej obrobno vlogo. Pri novi ekipi pa bo imel možnost, da končno dokaže, za kako dobrega kolesarja gre.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice