Šport > Kolesarstvo
3066 ogledov

Nov Rogličev športni direktor: "To me pri Primožu najbolj impresionira!"

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je končno spoznal svoje nove sotekmovalce in osebje ekipe.

Kolesarska ekipa Bora-Hansgrohe je v minulih dneh organizirala tradicionalni kamp svojih kolesarjev in osebja pred začetkom nove sezone. Visoko v Alpah so se na smučišču Sölden preizkusili v smučanju, predvsem pa so novi člani moštva spoznali svoje nove sotekmovalce in osebje ekipe ter se z njimi zbližali v nekoliko drugačnem okolju.

Eden izmed zadnjih prišlekov je bil ravno naš Primož Roglič, ki se je tako ponovno znašel na smučeh, čeprav so bile te nekoliko drugačne kot tiste iz njegovih skakalnih dni. "Zelo sem užival v smučanju, čeprav že dolgo nisem stopil na smuči. Še posebej mladi kolesarji, ki nimajo veliko izkušenj s smučmi, so se zelo izkazali. Zelo zabavno se je bilo preizkusiti v vlogi smučarskega inštruktorja," je zabavno dogajanje v Söldnu za Kronen Zeitung povzel Roglič.

Primož Roglič Pred sezono Šport Roglič v Söldnu na smučeh za alpsko smučanje in v šampionski družbi

Slovenec je imel med drugim priložnost spoznati Daniela Felipeja Martineza, ki se je kot velika okrepitev pridružil Bori iz vrst Ineosa, ter Jaia Hindleya, ki je bil pred Rogličevim prihodom prva violina ekipe, potem ko je leta 2022 celo uspel dobiti sloviti Giro. Če omenjenim trem kolesarjem dodamo še kolesarske zvezdnike, kot so Emmanuel Buchmann, Cian Uijtdebroeks, Bob Jungels, Aleksander Vlasov, Sergio Higuita, Lennard Kämna in Maximillian Schachmann, je jasno, da ima nemška ekipa eno najmočnejših postav v kolesarskem svetu. Pričakovanja so temu primerno visoka.

"Nobena skrivnost ni, da si želimo zmagati na Touru. Morda zveni absurdno, toda verjamemo v to in naredili bomo vse v naši moči, da nam bo uspelo," je na hitro svoja pričakovanja pred sezono 2024 strnil naš šampion, ki je po prihodu Petra Sagana pred leti zagotovo največja kolesarska okrepitev v zgodovini ekipe. "Če se razve, da takšen kolesar ni več zadovoljen znotraj trenutne ekipe, morate nemudoma v akcijo. Drugače se boste zanj borili z vsaj petimi ekipami. Tekom zadnjih let smo privarčevali nekaj denarja, katerega smo zdaj uporabili za njegov podpis. Zagotovo bomo veliko pridobili z njegovimi izkušnjami in uspehi," je na druženju o svoji veliki okrepitvi spregovoril menedžer ekipe Ralph Denk.

Med druženjem pa je o novem superzvezdniku v ekipi spregovoril tudi Rogličev novi športni direktor, legendarni kolesar Bernie Eisel"Za nas je nekaj novega, da imamo v ekipi takšnega superzvezdnika, kot je Roglič. Najbolj me je pri njem impresioniralo, s kakšno ljubeznijo in zabavo doživlja šport. Kaže, da ni robot, kar vpliva tudi na mlajše kolesarje," je svojega novega varovanca pokomentiral legendarni Avstrijec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice