Avto
3262 ogledov

42 odstotkov anketirancev misli, da se električna vozila polnijo z gorivom na bencinskih postajah

Youtube
Neinformiranost ljudi je eden od ključnih dejavnikov, da se stvari ne premaknejo naprej, so prepričani avtorji raziskave.

Čeprav se proizvajalci avtomobilov na vse načine trudijo približati svoje izdelke kupcem, predvsem, ko govorimo o električnih avtomobilih, pa bodo imeli sodeč po raziskavi Forda proizvajalci vozil še veliko dela, da tehnologijo na transparenten način predstavijo potrošnikom.

Gasilci Avto Ko pri nas zagori električni avtomobil, niso veseli

Najbolj pogosta vprašanja kupcev e-vozil so: “Ali so dovolj hitra?" Ali delujejo tudi v zimskih razmerah? Ali mi res ni treba več obiskovati bencinske črpalke? Ali so dovolj zmogljiva, da se z njimi odpeljem v službo?"

PRIMA test električnih avtomobilov | Avtor: PRIMA PRIMA

Ford je zato v ZDA, Evropi in na Kitajskem naredil raziskavo, ki je pokazala o neinformiranosti kupcev o električnih avtomobilih. Na primer, kar 42 odstotkov Američanov je prepričanih, da morajo, če kupijo električni avtomobil, še naprej obiskovati bencinske postaje in točiti gorivo.

Jaguar i-pace Avto Z avtom iz Gradca električni avtomobili odpirajo novo poglavje

Eden od morebitnih razlogov za zmedo so lahko priključni hibridi, ki kombinirajo bencinski oziroma dizelski motor in električni motor in še vedno zahtevajo točenje goriva za delovanj konvencionalnega motorja, doma na hišni vtičnici pa se polni električni motor. Nelogični odgovor je tudi, da električni avtomobili ne pospešujejo dobro. Kar 90 odstotkov vprašanih je prepričanih, da je tako in da električni avtomobili ne ponujajo dovolj užitka v vožnji.

Tesla | Avtor: Feuerwehr Stadt Landeck Feuerwehr Stadt Landeck

BMW i3 lumar edition Prvi na svetu Avto Vsaka nova hiša bo morala imeti polnilno postajo za električni avtomobil

67 odstotkov, vprašanih iz Evrope, in še odstotek več iz ZDA je prepričanih, da z električnimi avtomobili ne morejo vleči prikolice, 80 odstotkov vprašanih Američanov ne bi kupilo električnega avtomobila zaradi vremenskih pojavov, kot je sneg, na primer. Zanimivo je, da je vodilna po prodaji električnih vozil mrzla Norveška.

Tesla model X | Avtor: Youtube/teslaut Youtube/teslaut

Hyundai kona electric Avto Prvi 100-odstotno električni avtomobil, ki me je res navdušil

Kar 65 odstotkov kupcev, ki jih zanimajo vozila s štirikolesnim pogonom, se prav tako ne bi odločila za električno vozilo.
Težave z naštetim imajo tudi pri Tesli, ki že desetletje prodaja izključno električne avtomobile, no, številni mislijo, da so njihova vozila prepočasna in predraga.
 

Komentarjev 2
  • samo.jst 20:24 30.september 2019.

    "Zanimivo je, da je vodilna po prodaji električnih vozil mrzla Norveška." razlog je v davkih, saj so električna vozila na Norveškem oproščena le-teh (in davki na motorna vozila na norveškem so visoki).

  • sam50 17:21 29.september 2019.

    Ne,z različnimi vrstami goriva se polnijo elektro postaje,kjer se napajajo njihovi "čisti" avtomobili....