Avto
67 ogledov

Albanska policija kupila e-avte, a kje jih bodo polnili?

Električni VW e-golfi albanske policije
1/2
Facebook
Albanija je postala ena od petih evropskih držav, kjer so se odločili, da v svojo floto policijskih vozil vključijo električna vozila. A kje jih bodo polnili?

Albanski minister za notranje zadeve Saimir Tahiri se je pohvalil, da je Albanija edina država v regiji, ki ima v policijski floti povsem električna vozila. Ob tem je razkril električne volkswagnove e-golfe polepljene v policijske barve. Ob tem je javnosti namenil besede, da omenjeni avtomobili ne bodo potrošili niti kapljice goriva.

Dodal je tudi, da elektrika za polnjenje baterij vozila, ki zadostuje za 100 kilometrov poti, stane manj kot skodelica kave.

Zgodba ima zaplet

Kakorkoli, zgodba ima svoj zaplet, zaradi katerega Albancem ne bi smelo iti na smeh. Alabanija nima zgrajene mreže polnilnih postaj za polnjenje električnih vozil. Polnilnic za električna vozila ni niti na eni bencinski postaji v državi, prav tako ni polnilnih mest izven mest, poročajo tuje tiskovne agencije.

Albanska policija ima pripravljen odgovor tudi za to. Električna vozila se bodo morala vračati na policijske postaje, kjer jih bodo vedno znova in znova polnili.

Policisti sedem električnih golfov, ocenjen doseg je med 130 in 190 kilometri, po posodobitvah pa naj bi bil doseg okoli 300 kilometrov, uporabljajo tudi v Nemčiji. Doseg je odvisen od načina vožnje. V najbolj ekološkem načinu Eco+ klimatska naprava izgubi moč, moč elektromotorja pa je omejena na 55 kilovatov moči (75 KM), najvišja hitrost pa na 90 km/h.

Komentarjev 1
  • Xerxes 00:36 11.oktober 2016.

    Pošteno bi bilo, da omenite, da ste članek povzeli ... www.blic.rs ali www.relegraf.rs... pred 4 dnevi!