Avto
123 ogledov

BMW M z V12 motorjem za serijo 7

BMW M760Li xDrive
1/13
BMW
Pri BMW so najavili prihod M različice serije 7, BMW M760Li xDrive. Pod motornim pokrovom je nov 6,6-litrski 12-valjni bencinski motor s tehnologijo M Performance TwinPower Turbo ki razvije moč 441 kilovatov (600KM) pri 5.500 vrt/min in največji navor 800 Nm pri 1.500 vrt/min.

BMW M760Li xDrive z mesta do 100 km/h pospeši v 3,9 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Ob izbiri paketa M Driver's Package iz sklopa dodatne opreme, omejevalnik hitrosti ne posreduje vse do 305 km/h.

Za prenos moči skrbi zadnja geenracija 8-stopenjskega menjalnika steptronic sport, ki je del osnovne specifikacije. Vendar pa je v prid dinamike menjalnik izboljšan, saj prinaša še bolj športne menjave prestav in hitrejše pretikanje v nižjo prestavo prek celotnega razpona vrtilne frekvence, ki je posebno prilagojena značilnostim motorja V12. 8-stopenjski menjalnik presstavlja s pomočjo navigacijskih podatkov, povezan je tudi s funkcijo Auto start-stop.

Posebno podvozje, bolj neposredno krmiljenje ...

BMW M760Li xDrive | Avtor: BMW BMW
Posebnost vozila je inovativni sistem podvozja (executive drive pro) z aktivnimi stabilizatorji, ki minimizirajo premikanje karoserije. Ekskluzivna za ta model so 20-palčna lahka M platišča v izvedbi kovinskega matiranega zaključka Cerium Grey. Motor navor razporeja na vsa štiri kolesa. Aktivna varnost in vozna dinamika izkoriščata prednosti sistema integralnega aktivnega krmiljenja (integral active steering), ki dopolnjuje še bolj neposredno krmilno razmerje na sprednji premi s prilagoditvijo kota krmiljenja zadnjih koles glede na dano situacijo. To zmanjšuje sile krmiljenja pri nizki hitrosti in pri dinamični vožnji, kar dodatno poveča agilnost in aktivno varnost. Nove so tudi 19-palčne zavore M sport, ki se ponašajo z modrimi kovinskimi zavornimi sedli in oznako M.

V12 kamorkoli se obrneš

Dizajnersko se dodatno od ostali različic loči s pomočjo aerodinamičnega paketa M z velikimi odprtinami za zrak na sprednjem odbijaču, zaključku za okvir ledvičk in čela letev rešetk skupaj z letvijo sprednjega odbijača, letvami zunanjih vratnih kljuk, elementi Air Breathers, okrasnimi elementi stranskih vrat in kljuko prtljažnika, ki dodajo barvne poudarke. Naslednji opazni elementi zunanjosti so pokrovi ogledal, značke V12 na C-stebričkih, logotipi M na straneh avtomobila in napis xDrive ter značka modela na zadku. Novi športni izpušni sistem M s krmiljenjem loput ustvarja čustveno bogat zvok V12 in doda piko na i značilnemu videzu M Performance s svojimi pocinkanimi zaključki dvojnih izpušnih cevi na obeh straneh zadka.

BMW M760Li xDrive | Avtor: BMW BMW

BMW M760Li xDrive | Avtor: BMW BMW
Ekskluzivna tudi potovalna kabina

V potovalni kabini je ekskluzivni usnjeni volan z logotipom M z večfunkcijskimi gumbi. Vratni pragovi so osvetljeni z logotipom V12, instrumentna plošča vsebuje ekskluzivni merilnik hitrosti z oznako modela in merilnikom z razponom do 330 km/h. Podobno kot M stopalke in M naslon za nogo, posebni merilnik kaže na zmogljivost. Območje sredinske konzole okoli prestavne ročice in krmilnika iDrive je okrašen z dekorativnim vložkom v piano črni barvi in značko V12. Površina za ukaze na dotik iz sklopa dodatne opreme na sredinskem naslonu za roke zadaj je prav tako opremljena s podobnim znakom V12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.