Avto
387 ogledov

Clarkson kljub hudi nesreči Hammonda navdušen nad hrvaškim strojem

Richard Hammond in rimac Youtube.com
Richard Hammond, ki je s ceste v Švici zletel z električnim super avtomobilom rimac oncept one, in se komaj rešil preden je vozilo popolnoma zgorelo, je naredil odlično reklamo hrvaškemu proizvajalcu eksotičnih vozil Mateju Rimcu.

Richard Hammond je imel med snemanjem oddaje The Grand Tour veliko srečo, da jo je odnesel le s hudi poškodbo kolena in modricami, saj se je vozilo, potem, ko je pri veliki hitrosti "poletelo" iz ovinka na bližnji travnik in cesto, povsem zgorelo.

Na Rimca so se usule kritike, kako se je to lahko zgodilo, a, kot je pojasnil, je vozilo s ceste zletelo z veliko hitrostjo in na koncu pristalo na trdih tleh. Še sam Jeremy Clarkson je dejal, da tako hude nesreče v življenju še ni videl.

Ni kot kuhinjski mešalnik na bencin

No, se je pa Clarkson, nekdanji voditelj planetarno priljubljene TV oddaje Top Gear, ki je v preteklosti dejal, da mu električna vozil niso pri srcu, zdaj očitno premislil. V za njega tipično duhovitem komentarju za Sunday Times je pisal o nedavni nesreči njegovega kolege Hammonda. O vozilu iz hrvaške je govoril le o superlativih.

Kot strokovnjak za avtomobile je prej menil, da je nakup električnega avtomobila enako neumen, kot nakup kuhinjskega mešalnika na bencin. Zdaj si je premislil.

"Rimac bi lahko vse spremenil. Za volanom rimac concept one sem preživel kratek čas, a enostavno nisem mogel verjeti, kako pospešuje. Ne govorimo o hitrem avtomobilu kot je lamborghini aventador. Veliko hitrejši je kot karkoli, kar sem vozil do zdaj. Nimam drugih besed, kot to, da je briljanten," je zapisal Clarkson.

Komentarjev 2
  • antitrust 21:34 26.junij 2017.

    Bakla na 4 kolesih...

  • blob21 08:05 26.junij 2017.

    Rimac je samo pralnica očetovega denarja, kakšni bolidi neki..:)