Avto
2272 ogledov

Drzni veloster ima na eni strani še vedno dvoje vrat

Hyundai veloster
1/13
Hyundai
Hyundai je naredil pogumno potezo in pokazal drugo generacijo 2+1 kupeja velosterja. Tudi v zelo športni različici N.

Se še spomnite velosterja prve generacije, ki je imel tri vrata za potnike? V Sloveniji je na cestah redek, a v Južni Koreji so prepričani, da zmorejo v drugo ustvariti večji odmev. 

Novi veloster, ki so ga premierno pokazali na avtosalonu v Detroitu, ohranja mala tretja vrata na desni strani za lažji vstop do zadnje klopi. Športni dizajn kupeja dopolnjuje podvozje, ki ima sistem vektorske porazdelitve gnane moči v zavojih, avto je opremljen s številnimi asistenčnimi sistemi in velikimi zasloni.

Hyundai i30N Avto Ko hyundaija v roke dobi nekdanji šef BMW M

Kaj bodo ponudili Evropejcem, še ne vemo, sta pa za ZDA v običajnem velosterju predvidena 2,0-litrski in 1,6-litrski turbo motor. 

Istočasno pa so pokazali še velosterja N, ki je za i30 tako že drugi model športne podznamke N. 2,0-litrski turbo motor je isti kot v i30 N ter ima 202 kilovata moči (275 KM). Ima delno zaporo diferenciala in zmogljivejše zavore ter športno zunanjo opravo. O cestnih zmogljivostih še niso spregovorili. 

Hyundai nexo Avto Hyundai predstavil tehnološkega zastavonošo

dezurni@zurnal24.si

Hyundai veloster | Avtor: Hyundai Hyundai
Hyundai veloster | Avtor: Hyundai Hyundai
Hyundai veloster | Avtor: Hyundai Hyundai
Hyundai veloster | Avtor: Hyundai Hyundai
Hyundai veloster | Avtor: Hyundai Hyundai

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.