Avto > Iz druge roke
26596 ogledov

Ne pritiskajte gumba za odklepanje na preveliki oddaljenosti

Avtomobilski ključi Newspress
Brezstični ključi za vstop v vozilo in zagon motorja s pomočjo pritiska na gumb so danes že nekaj povsem normalnega. S seboj pa lahko za voznika prinašajo tudi del težav, ki so lahko posledica različnih okvar oziroma pomanjkljivosti.

Govorimo pravzaprav o sistemu Keyless GO, ki deluje tako, da se vozilo in ključ "sporazumeta" s pomočjo antene, ki je nekje v vozilu in čipa, ki je vgrajen v ohišje ključa. Zato za vstop v vozilo ključa ni treba vzeti niti iz žepa, medtem, ko je ob pritisku na gumb na armaturni plošči možen zagon motorja, voznik pa ima lahko ključ lahko še vedno v žepu.

Brezstični ključ ADAC dokazuje Avto Brezstični ključ dragih avtov lahko pretenta celo domači mojster

Občasno pa prihaja tudi do težav. Na primer, motor ob stisku gumba za zagon ostaja v mirovanju. Ena od najbolj pogostih napak je ta, da niste stisnili zavore. Prepričajte se, da vaša noga močno pritiska na stopalko zavore in z zagonom poskusite znova. Težava je lahko tudi šibka baterija ključa.

avtomobilski ključ daljinec | Avtor: Profimedia Profimedia

Lučke svetijo, motor pa se ne zažene

Pred kratkim smo imeli med testiranjem vozil v avtomobilski redakciji na Žurnal24 primer, ko so kontrolne lučke na instrumentalni plošči delovale, motor pa se ni zagnal. Skupaj s strokovnjaki smo ugotovili, da je bilo treba zamenjati baterijo oziroma ključ približat čim bližje gumbu za zagon motorja, ki je tako še sprejel signal, zagnal motor vozila, mi pa smo se lahko z avtomobilov odpeljali naprej. Če se opozorilne lučke na nadzorni plošči prižgejo po pritisku gumba za zagon, vendar vaš motor ostane izklopljen, pa je možno tudi to, da je akumulator izpraznjen oziroma šibak.

BMW 540i BREZSTIČNI KLJUČI IN TATOVI Avto ADAC avtomobilskim proizvajalcem: Bolje poskrbite za zaščito!

Obstajajo pa tudi drugi triki za zagon. Tehnični inštruktor pri podjetju GMT in vodja Avto Akademije Primož Rožnik pravi, da pri peugeotu 508 na primer zasilni zagon z elektronskim ključem izvedemo tako, da pritisnemo na gumb start/stop in nato odpremo ležišče pod gumbom start/stop, vstavimo elektronski ključ v ležišče, in pritisnemo na gumb start/stop. Ko zaženemo motor, lahko odstranimo elektronski ključ in zapremo ležišče.

Gumb za zagon | Avtor: Toyota Toyota

Policija opozarja Avto Video: Kako v minuti ukradejo zaklenjen avtomobil

Izguba sinhronizacije

Rožnik pa dodaja še en nasvet, in sicer odsvetuje prepogosto pritiskanje gumbov za odklepanje in zaklepanje vozila, ko je ključ daleč izven dosega vozila, saj lahko v tem primeru pride do izgube sinhronizacije med ključem in vozilom. Sinhronizacija se pogosto lahko izgubi tudi ob menjavi baterije brezstičnega ključa ali ob menjavi akumulatorske baterije vozila. Za ponovno sinhronizacijo ključa z vozilom je treba slediti navodilom v priročniku vozila, saj so ti postopki za vsak model vozila lahko drugačni.

Brezstični ključ Brezstični ključ Avto Zaradi brezstičnega ključa vso noč ujeta v avtu

Pri nekaterih vozilih, ki imajo v ključu polnilno baterijo, mora biti ključ vsake toliko časa med vožnjo v kontaktni ključavnici ali na točno določenem mestu v vozilu, da se baterija lahko brezstično napolni nazaj.

 

Komentarjev 5
  • Avatar nadine20
    nadine20 17:13 11.avgust 2020.

    Pozdravljeni, sem posameznik, ki ponuja posojila. Ima kapital, ki se bo uporabljal za odobritev posojil med kratkorocni in dolgorocni posamezniki od 5.000 do 5.000.000 EUR do vsi resni ljudje, odvisno od zahtevane kolicine v realne potrebe, obrestna mera je 2% ...prikaži več% na leto. Kontakt: leydifinance@gmail.com To pocnem noter naslednja podrocja: - financno posojilo - Hipoteka - Naložba v posojilo - Posojilo za avto - konsolidacija dolgov - Odkup kredita - Osebno posojilo - Ste v arhivu itd. Prijavlje

  • Pero54 11:23 11.avgust 2020.

    Sem imel izkušnjo, ko mi je displej javil, da ne prepozna ključa. Po analizi kaj sem naredil narobe, sem ugotovil sledeče. Na tipko Start/Stop sem pritisnil trenutek pred pritiskom na stopalko zavore. Rešitev. Za trenutek sem odklopil akumulator. Sistem se ...prikaži veče je resetiral. Vžig je bil normalen. Vse ostale nastavitve so ostale nespremenjene. Radijskle postaje, računalnik porabe goriva, dnevno število kilometrov, telefon, .... Še avto Ford Mondeo. Od takrat je nepogrešljiv dodatek opremi ključ 10.

  • Snežinko 09:46 11.avgust 2020.

    Drugače vse to sicer (večinoma) piše v navodilih avtomobila. Problem je samo, ker 90% ljudi ne prebere navodil. Ampak v današnjih časih, ko so avtomobili računalniki na kolesih verjemite, da se SPLAČA prebrati kompletna navodila. Vzame vam urco, dve, ampak ...prikaži več vsaj veš, kaj avto omogoča in kako se spraviti iz težav.