Avto
1985 ogledov

Kaj vse zmore elektronska registrska tablica na avtu

Elektronska tablica Youtube
V uporabo so prišle digitalne registrske tablice za vozila.

V ameriški zvezni državi Kalifornija so pet let po prvi napovedi ta teden uvedli možnost nabave digitalne tablice. 

Digitalna tablica ima čipe, baterijo, črno-beli zaslon in brezžično komunikacijo. Vse to omogoča elektronsko registriranje vozila, ki zato ne potrebuje več fizičnih nalepk, ki jih morajo v ZDA vsako leto zamenjati kot dokaz o lastništvu oziroma brezhibnosti. 

Registrska tablica Ste jih že videli? Avto V uporabi so nove tablice na avtih, ste jih že videli?

A tisti, ki se bodo znotraj pilotnega projekta odločili za takšne tablice, bodo morali plačati kar 600 evrov (699 dolarjev), poleg tega pa še mesečno naročnino 6 evrov. 

Američani pa ne bi bili Američani, če ne bi tablic izkoristili tudi v komercialne namene - na njih se bodo, če bodo to dovolili uradniki, lahko prikazovala različna sporočila, recimo o trajanju parkiranja, pozdrav lastnik, promocije človekoljubnih akcij ali pa čisto komercialne narave. Ti mini-plakati se bodo prikazovali le, ko bo vozilo stacionirano. Identifikacijska kombinacija bo morala biti kljub sporočilu še vedno vidna, le da se bo lahko precej zmanjšala.

Za idejo digitalnih tablic naj bi se ogreli predvsem lastniki velikih flot. Ti bodo navdušeni tudi nad možnostjo, da bodo zaradi brezžične tehnologije vedno vedeli, kje se nahajajo njihova vozila. Precej manj navdušeni utegnejo biti privatni uporabniki, čeprav naj bi tehnologija zagotavljala ustrezno zasebnost. 

Trenutno je digitalna tablica dovoljena le na zadnjem delu avta, spredaj mora imeti lastnik še vedno klasično. Pravi razmah napovedujejo po letu 2020, še letos naj bi jih uvedli tudi v zveznih državah Florida, Arizona in Teksas. 

Avto Bomo dobili najdražjo registrsko tablico?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Xotolileye 11:04 05.junij 2018.

    Google mi plača € 7283 do € 8257 na mesec za spletno delo od home.i so v tem mesecu ustvarili € 29624 spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denar svoboden, tudi neverjetnaa karieraa v življenju .... Oglejte si več tukaj ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com