Avto
33814 ogledov

V uporabi so nove tablice na avtih, ste jih že videli?

Registrska tablica Žurnal24
Slovenske registrske označbe za osebna in tovorna vozila so doživele ene večjih posodobitev zadnjih let.

Pred nekaj meseci so pričeli pri podjetju KIG, ki po pogodbi za slovensko državo izdeluje registrske tablice za vozila, dobavljati novo kombinacijo označbe. Tako je po novem na tablici zapis v vrstnem redu: 'številka, številka, črka, črka, črka.' V zgodovini Slovenije smo tako sploh prvič pričeli uporabljati način, da so skupaj druga ob drugi tri črke, oziroma da tablico določa več črk kot pa številk.

Predsednik države protokolarno vozilo Zakon jo dovoljuje Avto Najbolj redka vrsta registrske tablice pri nas

Kot je za zurnal24.si pojasnil Vojko Kraševec, prokurist podjetja KIG, nove tablice uporabljajo le za ljubljansko registracijsko območje (LJ), saj je pri ostalih devetih območjih na voljo še dovolj dosedanjih kombinacij s po tremi številkami in le dvema črkama. 

"Zdajšnja razporeditev omogoča nekaj več kot 1,5 milijona kombinacij, kar je 2,5-krat več, kot je omogočala prejšnja razporeditev," je pojasnil Kraševec. To bo po njegovih besedah zadostovalo kar za nekaj naslednjih let.

Registrska tablica Pa to ni res ... Avto Bomo za tablice plačali za 120 odstotkov več?

V skladu s pravilnikom o registraciji motornih vozil bo mogoče izrabiti še tudi kombinacijo 'črka, črka, črka, številka, številka' in 'številka, črka, črka, črka, številka'.

Blejska tablica Avto Bi imeli na tablici avta lastni grb? Ne bi smelo biti težav ...

andrej.leban@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • banja 10:16 22.november 2017.

    v Jugi je bil hud problem zaradi številk. Zaradi hitro rastočega števila registriranih avtov, je že zmanjkovalo prostora na tablicah. Pač okostenel in zaostal sistem tabličnega režima. S kombinacijami črk in številk je problem zlahka rešljiv.

  • bostjan81 16:31 21.november 2017.

    V Nemčiji imajo vedno isto vrsto kombinacij: Kraj, grb, črke 1-3, številke 1-4. Več ko je črk manj je številk. Nikoli ne premetavajo. Pri na kjer je 2% avtov v primerjavi pa vedno nekaj novega!!!! Ostali bi pri tem da ...prikaži več registrska ostane na avtu ko zmanjka kombinacij kraj, črke, številke, se pa ponovno začne pri objavljenih kombinacijah.

  • kapibara 13:55 21.november 2017.

    Tudi od blizu "na luponi" NI vidno odstopanje teh tablic, od tistih cenejših, ponujenih iz Nemčije @mirror, kot pravijo na kultni Sinjski alki : UUUuuu Sriduuuu