Avto
19 ogledov

"Naj vzamejo s seboj vrečko za bruhanje"

Jeremy Clarkson, Top Gear EPA
"To so popolne bedarije!" Tako se je popularni voditelj Top Geara Jeremy Clarkson odzval na pisanje medijev, da vleče gledalce za nos, saj naj bi namesto njega pred kamerami volan v veliki večini primerov sukali profesionalni dirkači in naj sam ne bi nikoli pognal murcielaga do 333 km/h.

"Če sem rekel, da sem pognal lamborghinija do 333 km/h, potem sem to tudi naredil. V avtomobilu sem bil jaz," je popularni Jezza demantiral pisanje tabloidnega Daily Maila. Temu naj bi namreč neki vir iz ekipe oddaje zatrdil, da so prispevki testiranj sestavljeni iz dela, v katerem voditelj med vožnjo komentira delovanje avtomobila, zunanji posnetki, v katerem ne manjka driftanja, dima in cviljenja gum, pa so v 80 odstotkih delo najetih dirkačev. Poleg tega naj bi tudi volan lamborghinija murcielaga med testom najvišje hitrosti leta 2008 držal v rokah najeti dirkač Aaron Scott iz formule 3.

"Izzivam vse, ki pravijo, da ga nisem vozil, naj pridejo k meni na pisto. Posadil jih bom v avtomobil in ponovil vožnjo. Ampak naj raje prinesejo s seboj vrečko za bruhanje!" je bil kot vedno neposreden 51-letni Clarkson.

Po njegovem je govorice sprožil eden od nesposobnih najetih voznikov. Kot so namreč že pred tem pojasnili v BBC, za potrebe oddaje najemajo profesionalne voznike, da časovno razbremenijo ekipo snemanja nekaterih manj pomembnih kadrov oziroma kadrov, ki jih je treba ponoviti. Nekaterim se tudi zahvalijo, ker pač niso dovolj dobri.

Kako je testiral murcielaga (vir: BBC/Youtube)

 

 

Komentarjev 3
  • Urban Petelin 16:58 19.avgust 2011.

    Ja itak da je on furu. To pa je res problem za njega k že velik let vozi hitre avtomobile da se pele 300, pa da mal podrifta. že jest k vozim avto 5 let pa mam starga fiata komot ...prikaži več kakšn ovink podriftam, to pa res ni problem!

  • BenX 07:22 19.avgust 2011.

    clarkson se lahk poserje na vse ostale oddaje, recimo tipa bencinsko-poučno-zabavne. nihče mu ne segne do kolen! njemu in celotni ekipi seveda.

  • d 07:18 19.avgust 2011.

    Luzer,