Avto
11677 ogledov

O neučakanih voznikih bugattija in porscheja zdaj govori ves svet

trčenje Facebook/Rainer Johnson Supercars
Zaradi neučakanosti in dokazovanja, kdo ima večjega, je odletelo v zrak štiri milijone evrov, nedolžna oseba pa v bolnišnici.

Na znameniti cesti prek prelaza Gothard v švicarskem kantonu Uri je prišlo v minulih dneh do zelo drage nesreče. Tamkajšnja policija navaja, da je bilo krivo neprevidno prehitevanje. Voznik redkega in kake tri milijone evrov vrednega bugatti chirona je vozil kot peti v koloni in se je v nekem trenutku odločil skočiti prek celotne vrste, naslanjajoč se na več kot tisoč kilovatov moči. V istem trenutku pa je na isto idejo prišel tudi voznik porscheja 911 kabrioleta, ki je vozil četrti v skupini in je prav tako zapeljal na levo.

Prišlo je do trka med voziloma, od tam pa je porscheja odbilo še v karavanskega mercedesa, medtem ko je bugatti trčil v avtodom, ki je bil na čelu kolone. 

V nesreči jo je najbolj skupila sopotnica v mercedesu, ki so jo s hudimi poškodbami odpeljali v bolnišnico, poroča švicarski 20minuten. Pri avtih pa je kratko potegnil porsche, saj mu je izmaličilo celoten prednji in stranski del. Bugattijeva karoserija je glede na fotografije ostala dokaj stabilna, so pa vidne poškodbe na karbonskih odbijačih, verjetno zaradi sistema zaščite pešcev pa je dvignjen tudi pokrov prednjega prtljažnika.

Znamenita panoramska cesta je bila zaradi nesreče zaprta tri ure, vest o nesreči pa je predvsem zaradi udeležbe chirona hitro obkrožila svet. Natančni Švicarji so izračunali, da je v nesreči, ki sta jo povzročila neučakana voznika, nastalo kar za 3,44 milijona evrov škode.

Tako v Švici kot v Sloveniji velja pravilo, da se kolone vozile ne sme prehitevati. Kolona "so tri ali več vozil, ki vozijo v vrsti po istem prometnem pasu na taki medsebojni razdalji, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • banja 00:16 16.avgust 2020.

    Pri takem prehitevanju - ko imaš par avtov pred sabo - VEDNO prižgeš dolge luči. Vsaj nekaj storiš, da se nekdo pred tabo tudi ne bo odločil za prehitevanje!

  • collin 12:42 14.avgust 2020.

    Sem gospa Bedet, pošiljam ponudbo za posojilo med posamezniki, ki vam omogoca, da brez skrbi uresnicite svoje sanje. Ce potrebujete nujno denar, mi prosim odgovorite, da vam lahko dam svojo ponudbo. Moja obrestna mera je 2% in pokriva celotno posojilo. ...prikaži večo. Moj e-poštni naslov: financnabanka01@gmail.com Dober dan tebi. Prisrcno.

  • Avatar right
    right 11:53 14.avgust 2020.

    hahaha... to mi delaj, bravo, kreteni napihnjeni, še premalo škode