Avto
8418 ogledov

Oblekli so ga v pajaca, mu nadeli očala in ga spustili na prostost

Carlos Ghosn
Carlos Ghosn, padli vodja alianse Renault Nissan Mitsubishi, je končno na prostosti.

Po 108 dneh je Carlos Ghosn torej spuščen iz pripora, potem ko je tokijsko sodišče ugodilo njegovi prošnji in pologu varščine skoraj osem milijonov evrov.

64-letnik, ki se je v javnosti vedno pojavljal oblečen v draga poslovna oblačila in z vrhunsko urejenim videzom, je prostore špartanskega tokijskega zapora zapustil obdan z varnostniki in oblečen v pajaca z oranžnimi odsevniki. Pričakalo ga je vozilo francoske ambasade, poroča BBC.

Ghosn odstopil Avto Carlos Ghosn se ni dovolil ponižati

Ghosn je obdolžen, da je kot vodja avtomobilskega imperija, ki zaposluje 470 tisoč ljudi, ima 122 tovarn po svetu in proda več kot 10 milijonov vozil na leto, zlorabil svoj položaj in na desetine milijonov sredstev zavezništva porabljal za osebne nakupe in financiranje dragega življenjskega sloga. Aretirali so ga 19. novembra, takoj ko je stopil z letala v Tokiu. 

Carlos Ghosn | Avtor: EPA EPA

Ghosn je sicer zapustil pripor, a nad njim velja strog režim nadzora: stalni video nadzor, omejena uporaba mobilnega telefona, dostop do računalnika pa le v času delavnika v pisarni njegovega odvetnika. 

Ghosn trdi, da so obtožbe neosnovane in zgolj zarota visokih Nissanovih menedžerjev, ki se niso strinjali z Ghosnovim načrtom še tesnejšega združevanja z Renaultom. 

Carlos Ghosn Avto Uradno konec z Ghosnom!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Milosgirra
    Milosgirra 00:22 07.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top