Avto
12241 ogledov

Registracije in tehnični pregledi se ne bodo izvajali!

Prometno dovoljenje Gregor Prebil
Zaradi epidemije začasna prepoved izvajanja tehničnih pregledov in registracije avtomobilov

Vlada je z odlokom začasno prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah zaradi zajezitve epidemije novega koronavirusa. Prepoved velja do 16. aprila, veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, pa se do takrat podaljša.

Jelko Kacin Koronavirus Slovenija To so zadnje informacije uradnega govorca kriznega štaba

Odlok, ki ga je vlada danes sprejela na dopisni seji, bo začel veljati v torek. Gre za enega od ukrepov, s katerimi želi država zaustaviti oz. omejiti širjenje novega koronavirusa. Prepoved opravljanja tehničnih pregledov velja do 16. aprila, do takrat se tudi podaljša veljavnost prometnih dovoljenj vključno z zavarovanjem.

Veljavnost dovoljenj se podaljša

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil in ADR certifikatov za prevoz nevarnega blaga, ki jim zaradi prepovedi iz prejšnjega člena poteče veljavnost od uveljavitve tega odloka do 16. aprila, se podaljša do 16. maja, piše v odloku, objavljenem v uradnem listu.

Koronavirus v Italiji Slovenija Zadnja informacija: 253 okuženih

tehnični pregled | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) pa je na svoji spletni strani objavila, da so zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa zaprli servisne centre za končne stranke. Tako do nadaljnjega več ne bo možna menjava pnevmatik v AMZS servisnih centrih.

Koronavirus Zadnji podatki Slovenija Hospitaliziranih 29 bolnikov, trije na intenzivni, dva na meji

Za menjavo pnevmatik je smiselno počakati

AMZS inštruktorji varne vožnje ob tem izpostavljajo, da voznikom z vidika varnosti v prometu ni treba skrbeti. Z menjavo pnevmatik je namreč v pomladanskem času smiselno počakati ne glede na to, da zakonodaja predpisuje, da zimska oprema vozil od 15. marca ni več obvezna, razen če to zahtevajo vremenske razmere. Vreme je lahko v tem obdobju še zelo nepredvidljivo.

Janez Janša Slovenija Janez Janša sporoča: Končno dobre novice iz EU

Do nadaljnjega pa tudi izvajajo cenitve škod brez osebnega stika s stranko, torej na daljavo. Pregledov vozil na terenu za potrebe vrednotenja pa do nadaljnjega ne opravljajo, so še zapisali na AMZS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.