Avto
2070 ogledov

Resnica o tržnih deležih med elektrificiranimi avti

PRIMA test električnih avtomobilov PRIMA
Znamka iz ZDA je lani zavzela Evropo.

BMW je pripravil zanimivo poročilo o tržnih deležev pri električni mobilnosti v lanskem letu. V njem je prikazal, kako se je znamka umestila pri prodaji avtomobilov, ki jih poganja bodisi povsem električni pogon ali pa so priključni hibridi. Podatki vključujejo tudi Slovenijo. 

Čeprav graf vključuje kombinacije elektrificiranih pogonov, pa je z njega razvidno, da je znamka Tesla resnično v naletu. Potem ko je šele pred enim letom v Evropi uradno predstavila model 3, ji je uspel skok na prvo mesto.

Prodaja električnih avtov 2019 | Avtor: BMW BMW

Med vsemi elektrificiranimi modeli (seznam ne vključuje klasičnih hibridov) je Tesla z velikim naskokom postala znamka številka 1, pa čeprav ima v portfoliju samo baterijska vozila.

Po podatkih JATO je bil denimo septembra model 3 enajsti najbolj prodajan avto nasploh v Evropi in je le za malo zaostal za takšnim težkokategornikom, kot je renault captur.

Če bi primerjali samo statistiko baterijskih vozil, potem ima Tesla zelo visok, okoli polovičen delež, z glavnimi trgi na Nizozemskem, Norveškem in v Veliki Britaniji.

BMW električne baterije 200 mio € Avto Dobil sem vabilo šefa BMW in premierja bavarske vlade

BMW, ki ima električnega i3 in pestro paleto priključnih hibridov, je po primerjavi baterijskih in PHEV vozil na drugem mestu kot edina znamka z dvomestnim deležem, sledita pa Renault in Volkswagen.

Prodaja električnih avtov 2019 | Avtor: BMW BMW

Zgorela tesla Kalvarija lastnika Avto Živ komaj ušel iz gorečega avta, ki ga zdaj noče nihče reciklirati

Globalna slika je vsaj glede primata Tesle identična - tudi tu je v veliki prednosti. S te primerjave je razvidna moč dveh kitajskih znamk, BMW je edina evropska znamka nad petimi odstotki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.