Avto
11288 ogledov

Srbi si manejo roke, prihaja avtomobilski velikan?

Fiat Kragujevac Fiat
Špekuliranje srbskih medijev, da bo avtomobilski velikan po novem v Srbiji proizvajal svoje popularne športne terence, je vse bližje resnici.

Skupina Volkswagen bo v Srbiji odprla tovarno vozil in zaposlila 5.000 ljudi, smo lahko pretekli teden prebrali v srbskih medijih. Zdaj dobro obveščeni novinarji pri spletnem portalu Automotive News Europe pišejo, da naj bi se Škoda, ki je del skupine Volkswagen, že odločila, kje bo proizvajala svoje najnovejše modele vozil. Izbrala naj bi Srbijo.

Fiat 500L tokrat brez posmeha Avto Kragujevac spet v New York Timesu

Špekulacije o novi lokaciji so v javnost prišle, ko so pri skupini Volkswagen objavili, da iščejo novo tovarno v Vzhodni Evropi, kjer bodo proizvajali modele različnih znamk, ki spadajo v njihovo skupino. Poleg Volkswagna so v skupini še Škoda, Seat, Audi in Porsche.

Pontiac najslabši Avto Seznam najslabših: yugo tretji

Šef Škode Bernhard Maier je dejal, da so zmanjšali število kandidatov za proizvodnjo na štiri, vendar pa ni izdal imen lokacij, kjer naj bi proizvajali svoja vozila. "Še vedno smo v fazi analiziranje. To ni lahka odločitev," je dejal na avtomobilskem salonu v Ženevi, a dodal, da bodo dokončno odločitev potrdili v prvi polovici leta.

Zastava obiskali smo Avto Kragujevac po zaslugi Fiata spet cveti

V tovarni naj bi proizvodnjo zagnali leta 2022. Tako pozno tudi zaradi upora Volkswagnovega sindikata, ki zahteva, da se, preden začnejo vozila proizvajati na novi lokaciji, zapolnijo vse možne kapacitete v tovarnah v Nemčiji, piše nemški časnik Handelsblatt.
V začetku meseca so srbske Večernje Novosti napisale, da bo koncern Volkswagen odprl tovarno v Srbiji, v njej pa proizvajal vozila znamke Škoda in Seat. Spet druga poročila so kazala na to, da favorizirajo Turčijo, vendar pa naj bi jo izločili zaradi ekonomskih težav in padca turške lire, kar je povzročilo strm padec prodaje lahkih komercialnih vozil in osebnih vozil. Zato naj bi se ogreli za Romunijo in Bolgarijo, ki pa zdaj ne bi bila več v igri.

Škoda scala | Avtor: Škoda Škoda

Giorgetto Giugiaro Nepričakovano odstopil Avto Nepričakovano odstopil oče VW golfa in yugo floride

V Srbiji, v Kragujevcu trenutno Fiat izdeluje svojega enoprostorca 500L. Tovarna je bila pred kratkim zaprta dva meseca zaradi manjšega povpraševanja po Fiatovem modelu. Zato pa srbski mediji špekulirajo, da bo Fiat 500L v tovarni v Kragujevcu kmalu priključil novi mali SUV. To naj bi se zgodilo prihodnje leto. Škoda se medtem v svojih dveh domačih tovarnah sooča z največjim povpraševanjem in naročili vozil do zdaj. Lani so v tovarnah v mestih Mlada Boleslav in Kvasiny proizvedli 886.100 vozil, ali 3,1 odstotka več kot leto poprej. Škoda je februarja v tovarni Mlada Boleslav začela izdelovati svoj novi kompaktni model scala, ki zamenjuje model rapid, zdaj pa še mali SUV kamiq.

Fiat Kragujevac | Avtor: Fiat Fiat

Yugo Avto Yugo, vse najboljše!

Maier pravi, da tovarne ne morejo zadovoljiti potrebam po številu naročil. Čakalne vrste se daljšajo. "Trenutno smo še vedno omejeni s kapaciteto proizvodnje," pravi šef Škode. 

Zastava yugo Avto Nemški jugonostalgiki kupujejo vozila znamke Zastava

Skupina VW se je odločila za reorganizacijo evropske proizvodnje, s ciljem osredotočiti se na proizvodnjo električnih vozil na domačih tleh v Nemčiji.
 

Komentarjev 7
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:05 14.marec 2019.

    Ne me jebat,VW je na poti propada,če jim bojo trofazni izdeloval avtomobile?Še je živ spomin na Yugota in Z-101?Vse je blo narejeno po sistemu "ponedeljkovega" avtomobila!

  • Albatroz 11:15 13.marec 2019.

    da bi jim le uspelo, v Sloveniji so poskušali številni ampak je korupcija prevelika, Audi Gyor je imel namen v prekmurju in pristali bi celo v okolici maribora. BMW je bil pripravljen urediti in razširiti TAM, in tudi Mercedes je ...prikaži več želel lokacijo v okolici maribora in pristali bi na lokacijo ki bi jo država določila, ampak ni bilo nič iz tega in so povečali tovarno motorjev v Madžarski.

  • Buča Pepa 11:07 13.marec 2019.

    Srbi nimajo Združenja Rovo in Gorazda Marinčka!