Avto
3733 ogledov

To je verjetno najdražji dodatek na ceniku kakšnega serijskega avta

Jesko Youtube/Manny Khoshbin
Neverjetne cene pri neverjetnem avtu.

Koenigsegg jesko je novodobni megašportnik in poleg gemere drugi avto, s katero švedski butični proizvajalec mami najbogatejše Zemljane, ki si želijo v svoje prostrane garaže parkirati enega najbolj ekskluzivnih in hitrih vozil na svetu. Pozabite na nivo Porsche, Ferrari, Lamborghini, McLaren, govorimo o avtih znamk, kot sta le še Bugatti ali Pagani.

Poslovnež Manny Khoshbin, lastnik številnih dragih igračk, je začel sestavljati novega jeska, ki ga v Evropi ni mogoče dobiti ceneje od 2,8 milijona evrov. Izdelali bodo le 135 primerkov tega avta z 1,1 megavata močnim motorjem, ki naj bi nekoč v prihodnosti v različici absolut na primernem odseku podrl magični rekord 500 km/h.

Jesko "Najhitrejši" Avto Trenutek, ko je oče izvedel, po kom bo imenovan megaavto

Khoshbin je med zbiranjem opcij v konfiguratorju prišel do polja izgleda zunanjosti in ugotovil, da če si želi avto imeti v brezbarvni kombinaciji z izgledom ogljikovih vlaken, mora za to doplačati nevejetnih 375 tisoč evrov. Za ta denar bi lahko kupil že dobršnega ferrarija.

Samo platišča iz karbonskih vlaken bi ga olajšala za dodatnih 88 tisoč evrov. Barvna črta po sredini avta? Še kakih 18 tisočakov. Kakšen avto je na koncu izbora nastal, si lahko ogledate v spodnjem videu.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Ewiksella
    Ewiksella 00:33 19.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun