Avto
61748 ogledov

Velika novost pri nakupu rabljenega avta pri nas

Nakup in prodaja avta avtov vozil evri obdavčitev davki davek Andrej Leban
Skrajšana pot do novega vozila.

Portal AMZS za nakup in prodajo rabljenih vozil DoberAvto.si je skupaj z banko NLB predstavil storitev hitrega financiranja nakupa vozila prek spleta. 

Gre za prvi tovrstni finančni lizing model na slovenskem trgu, s katerim si lahko stranke kar prek spleta uredijo odobritev lizing financiranja vozila, ki ga želijo kupiti. Pri AMZS opozarjajo, da nakup rabljenega vozila prinaša številne pasti in je za večino kupcev precejšen finančni zalogaj, zato ni presenetljivo, da približno polovica Slovencev pri nakupu avtomobila izbere eno od oblik financiranja, ki omogočajo odplačevanje v daljšem časovnem obdobju.

Kot izhaja iz najnovejše raziskave, ki jo je za podjetje Briefd opravil Valicon, je v Sloveniji že 18 odstotkov potrošnikov, ki bi celoten proces nakupa vozila opravili prek spleta (leta 2021 je bilo takih 10 odstotkov), tistih, ki želijo do vozila s pomočjo financiranja, pa je že več kot 40 odstotkov.  

Kako poteka

Nakupni proces si je mogoče zdaj olajšati z enostavno, varno in finančno ugodno obliko financiranja prek storitve NLB Lease&Go. Kupec avtomobila pri izbranem trgovcu – partnerju portala DoberAvto.si –, lahko s pomočjo nove rešitve NLB Hitri lizing v nekaj korakih dobi odobritev lizing financiranja.

Oddaja vloge za financiranje je možna prek spletne strani DoberAvto.si. Z vpisom nekaj osnovnih podatkov si kupec vozila sam pripravi financiranje. Obvestilo o odobritvi lizinga prejme po elektronski pošti. Prav tako je o odobritvi po elektronski pošti obveščen prodajalec vozila.

V obvestilu je vključena številka odobritve (ID), ki jo kupec potrebuje za nadaljevanje postopka pri prodajalcu ali pri NLB Lease & Go. Po prejemu obvestila in če se za nakup vozila odloči, stranka opravi identifikacijo v živo, predloži zadnje tri plačilne liste ter podpiše pogodbo pri prodajalcu oziroma NLB Lease & Go.  

"Nobena skrivnost ni, da je na trgu rabljenih vozil še vedno veliko nepravilnosti in manipulacij, s tem pa tudi tveganj za kupce," pravi Žiga Primožič, vodja AMZS Dober avto. Kot pravi, je prav omenjeni portal pred dvema letoma omogočil precej višjo transparentnost podatkov in zmanjšal tveganja pri nakupu rabljenega avta. "Še korak naprej k čim boljši uporabniški izkušnji pa je partnerstvo z NLB Lease & Go, ki z NLB Hitrim lizingom našim uporabnikom omogoča financiranje vozila prek spleta. Pri AMZS DoberAvto.si smo ponosni, da smo prvi v Sloveniji, ki  kupcem vozil omogočamo tovrsten inovativen in uporabniku na kožo pisan način financiranja."

Pri AMZS sicer kupce rabljenih vozil pred nakupom opozarjajo, da se morajo zavedati tudi drugih fiksnih in manj predvidenih finančnih obveznosti, ki jih prinese vozilo, predvsem s področja vzdrževanja. Vozila ne izbirajte le na podlagi dizajna in znamke, ampak se dobro pozanimajte o njegovi zgodovini in v kakšnem dejanskem stanju je, saj je od tega zelo odvisno, kakšni bodo stroški njegovega vzdrževanja, dodajajo pri AMZS. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice