Avto
71 ogledov

Z novim skladiščem še hitrejši

Renaultovo skladišče nadomestnih delov
1/7
Jerca Božič Kranjec
Nadomestni deli. Namesto iz Francije zdaj dobava iz bližje Italije. Iz Novega mesta po celotni regiji Adriatic.

Novo mesto. Tik ob avtocestnem izvozu Novo mesto vzhod so danes pri Renaultu Nissanu Sloveniji odprli novo skladišče nadomestnih delov, iz katerega bodo distribuirali rezervne dele 122 kupcem iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Črne gore.

V najete prostore družbe Znass so se preselili iz starega skladišča, ki je delovalo v prostorih tovarne Revoz, na novo niso zaposlovali, vrednost naložbe pa je Renaultova poslovna skrivnost. V skladišču je sicer zaposlenih 24 ljudi.

Namesto treh zdaj en dan

Odprtje novega skladišča rezervnih delov. | Avtor: Jerca Božič Kranjec Jerca Božič Kranjec
"V starem skladišču smo se oskrbovali iz centralnega skladišča v Franciji, dobavni rok je bil tri dni, v novem pa dobava poteka iz Italije in dobavni rok je en dan," je povedal Andrej Slak, vodja skladišča. Preselili so se, kot navaja Slak, zato, ker je Revoz potreboval prostore, v katerih je delovalo skladišče. Bo Slakovih besedah pa so bili ti tudi preveliki za njihov obseg aktivnosti. "Če pa se bodo kdaj vrnili zlati časi let 2007 in 2008, bomo tudi v novem skladišču lahko zadostili potrebam," je pristavil Slak.

Skladišče deluje na štiri tisoč kvadratnih metrih površine, vsak dan pa ga v povprečju zapusti okrog 2.400 nadomestnih delov. "Z novim skladiščem smo dokazali odločnost, da Slovenijo ohranimo med pomembnimi partnericami, še več, Novo mesto je postalo pomembno izhodišče za oskrbovanje celotne regije Adriatic," je ob odprtju povedal Eric Bernard, generalni direktor Renaulta Nissana Adriatica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.