Avto
170883 ogledov

Zaledenela stekla: "Ne morem verjeti, da tega trika nisem poznala že prej"

Zaledenela stekla Profimedia
Znate pravilno očistiti zaledenela stekla?

Številni državljani so se danes zjutraj zbudili in ugotovili, da ne bodo mogli tako kmalu v službo, saj so njihovi avtomobili od vetrobranskih stekel do stranskih ogledal in vrat, ki jih ne morejo tako zlahka odpreti, prekriti z ledom. Zato ni odveč ponoviti nekaj trikov, ki bodo mrzla jutra naredili prijetnejša, saj boste tako lahko hitreje odšli v službo.

Na TikToku se je pojavil posnetek, ki je mnoge presenetil, saj v njem ženska prikazuje, kako se s strgalom za led dejansko čisti vetrobransko steklo. "Tega trika za strganje ledu sem se naučila na TikToku zjutraj ob 6. uri, ker nisem mogla spati," je povedala Lizzy v videu.

@xdizzylizzy10

 

♬ original sound - DizzyLiz

V videu pokaže, kako z eno stranjo strga po ledu, nato pa strgalo obrne na drugo stran in hitro odstrani led na steklih. Ob ogledu videa so bili ljudje hkrati navdušeni in zmedeni. "Voznik sem že 17 let in šele zdaj sem izvedel za to," je komentiral nekdo. "Ne morem verjeti, da tega trika nisem poznala že prej," je dodala ena ženska. Med komentarji na njeno objavo je bil ta nasvet: "Najpomembnejši nasvet je, da med tem pustite, da se avto ogreje in odrosi stekla, da ste pripravljeni na pot," poroča Mirror.

Mraz Slovenija Tako nizko so se temperature spustile danes zjutraj. Kaj sledi?

Triki za hitrejše odmrzovanje stekel

Naredite domač sprej za hitro odmrzovanje - gre za tekočino za odmrzovanje, s katero boste zjutraj poškropili zamrznjena stekla, led se bo hitro zmehčal in ga boste zlahka odstranili, brez mukotrpnega strganja.

V plastenko z razpršilom dajte en liter alkohola, deciliter vode in žličko detergenta za pomivanje posode. Dobro pretresite in razpršite po steklu.

Guma, pnevmatika, zima Zelo mrzlo bo Avto Prva napaka, ki jo vozniki naredijo, ko sedejo v hladen avto

Pazite, kje parkirate in zaščitite okna

Tudi pametno parkiranje vas lahko reši pred jutranjim strganjem ledu z vozila. Če imate možnost, ga parkirajte tako, da bo sprednji del obrnjen proti vzhodu, da ga ne ovirajo hiše v bližini. Tako bodo prvi jutranji žarki počasi stopili led na vetrobranskem steklu.

Tudi polaganje kartona na okna je odličen način za preprečevanje nastajanja ledu čez noč. Namesto kartona lahko na steklo postavite tudi staro brisačo. Enako velja za stranska ogledala.

Sneg zima Slovenija To nas čaka: Podrobnejša napoved vremena za naslednjih 10 dni

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 08:50 14.december 2022.

    Kakšno kompliciranje ,napolniš flašo z toplo vodo in v sekundi problem rešen,enkrat podnevi pa malce gume na vratih pošpricaš z WD-40 pa je mir potem ključavnico ,da se zaščiti pred vlago.

  • alexander 08:07 14.december 2022.

    To ni noben trik, si je pač ena damica končno prišla k pameti zakaj je strgalo na drugi strani rebrasto. Mi eni to delamo že leta oz. odkar so takšna strgala v prodaji. Vi pa napišete kot, da je to ...prikaži večo neko čudo tehnike.

  • Fredi34 07:14 14.december 2022.

    Pri takih videih, se čudim da ljudje znajo žlico do ust spravit. Kakšne neumnosti odkrivate ljudje na tiktoku.