Avto
20177 ogledov

Vsi glavni testi zimskih gum za 2017 na enem mestu

Zimska guma Profimedias
Na enem mestu smo zbrali vse najnovejše teste aktualnih zimskih pnevmatik za sezono 2017/2018.

Primerjalnega testa zimskih pnevmatik ne objavljajo le v združenju avtoklubov, v katerega spadajo AMZS, ADAC in ÖAMTC, temveč redno testirajo gume tudi večji mediji in druga interesna združenja. Zelo relevantni daleč izven meja Nemčije so tudi testi, ki jih opravita AutoBild in Auto Motor und Sport, pa nemško tehnično združenje GTÜ v sodelovanju z "drugim" nemškim klubom ACE, britanski AutoExpress ... Posamezni objavljeni testi se ponavadi med seboj razlikujejo glede na dimenzije testiranih pnevmatik. 

Continental pnevmatike Kupil vrhunske pnevmatike Avto Imam vrhunske pnevmatike, zakaj nisem zadovoljen?

195/65 R 15 (manjši avti)

AMZS je s sorodnimi avtoklubi letos testiral pnevmatike dimenzij 195/65 R 15 (manjši avtomobili), kjer so se za najbolj uravnotežene med konkurenco 16 pnevmatik izkazale Continental WinterContact TS 860, Esa-tecar super grip 9 in Kleber HP3. 

215/65 R 16 (kompaktni suvi)

Pri večjih pnevmatikah 215/65 R 16 H, ki jih običajno uporabljajo kompaktni suvi, je test na prvo mesto uvrstil Dunlopovo pnevmatiko Winter Sport5. Ostale so imele takšne ali drugačne pomanjkljivosti. Več o AMZS testu skupaj z rezultati TUKAJ. 

225/50 R 17 (nižji-srednji in srednji razred)

Autobild je tokrat testiral dimenzijo 225/50 R 17, ki jo množično uporabljajo v nižjem in srednjem razredu. V ožjem naboru 20 pnevmatik sta se kot najbolj vsestranski izkazalo pnevmatiki Continental WinterContact TS 860 in Michelih Alpin 5, slednja je še posebej dobra v snegu. Kot "best-buy" pnevmatiki so pri AutoBildu izpostavili modele znamk Fulda, Nexen in še posebej Save (model Eskimo HP2), pri slednji opozarjajo le na nekoliko slabše obnašanje na mokrem. 

Totalka Slovenija AO-plus je zlata jama za zavarovalnice

205/55 R 16 celoletna pnevmatika

Pri AutoBildu so preizkusili tudi celoletne pnevmatike, ki so namenjene tistim, ki so malo na cesti in avto med sneženjem pustijo v garaži. V dimenziji 205/55 R 16 je zelo dobre ocene prejela pnevmatika Goodyear Vector 4Season (druga generacija). Najboljše razmerje med kvaliteto in ceno je izkazala guma BF Goodrich g-Grip All Season.

225/45 R18 (zmogljivejši avti)

Auto Motor und Sport je vzel v precep dimenzijo 225/45 R18 za srednji velikostni razred avtov. Conti WinterContact je bil postavljen na prvo mesto, zelo dobri pa so po tem teswtu še modeli Dunlop SP Winter Sport 5, Semperit Speed Grip 3 in Michelin Pilot Alpin. Nikar ne kupujte pnevmatike Cooper Alnac 4G. 

235/55 R 17 (srednje veliki suvi)

Nemško tehnično združenje GTÜ in avtoklub ACE sta opravila test dimenzije 235/55 R17, v katero so radi obuti srednje veliki suvi. Najboljši na tem testu je model Dunlop Winter Sport 5 (suv), sledi Goodyear UltraGrip Performance. Izogibajte se pnevmatiki Cooper WM-SA2+, pravijo glede na rezultate.

Preizkus Continentalovih pnevmatik Na letnih gumah Avto Dokaz, kako boste pozimi zavirali na letnih gumah

Najboljše zimske gume po znamkah

Pri britanski reviji AutoExpress so na podlagi testiranj objavili rezultat kar po znamkah pnevmatik. Vrjetno so testirali eno izmed na trgu najbolj prisotnih dimenzij. Po njihovi lestvici, sestavljeni na podlagi različnih izzivov, pred katere so postavili znamke, trenutno najboljše oziroma najbolj uravnotežene zimske gume izdelujejo pri znamki Continental (WinterContact TS 860), tik zadaj pa je znamka Hankook (le 0,2 odstotka slabši rezultat). V tem vrstnem redu si nato sledijo Dunlop, Goodyear, Nokian, Pirelli, Michelin in Bridgestone.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.