Kaj dogaja
92 ogledov

MineralFest Ljubljana

Fosil
Sejem za vse ljubitelje mineralov, fosilov in nakita bo potekal v ljubljanskem Cankarjevem domu.

V soboto in nedeljo, 13. in 14. oktobra, bo v Ljubljani potekal prodajni sejem mineralov, fosilov in nakita, ki ga bo pospremila razstava edinstvenih najdb mineralov, strokovno vodeni ogled digitalnega planetarija in delavnica brušenja plemenitih kamnov.

Mikrofon 11. do 14. oktober Kaj dogaja Popjazziada 2018 – praznik a cappella glasbe

Obiskovalci si bodo lahko ogledali razstavo Iz zakladnice rudnika Sitarjevec pri Litiji, ki jo pripravlja Prirodoslovni muzej Slovenije. Razstava je namenjena bogati zgodovini rudarjenja v Litiji s širšo okolico, ki ima zelo bogato tradicijo rudarjenja. Številni manjši in večji rudniki ter edinstvene najdbe mineralov so Litijo in glavni rudnik Sitarjevec umestili v evropski vrh rudarske in mineraloške dediščine.

zlati prinašalec 13. oktober Kaj dogaja Obisk živali v Mali ulici

Delavnico Brušenje jaspisno hematitne rude iz Sitarjevca pripravljaj študentke in študenti višje strokovne šole ŠC Srečka Kosovela Sežana. Demonstrirali bodo brušenje polkrogelnih oblik, v brušenju se bodo pa lahko preizkusili tudi obiskovalci.

Ljubitelji vesolja pa bodo lahko obiskali tudi najmodernejši planetarij v Sloveniji.

Sejem bo odprt v soboto in nedeljo med 9. in 19. uro. Cena vstopnice znaša 5 evrov za odrasle, 4 evre za dijake, študente in upokojence in 3 evre za osnovnošolce. Pripravili so tudi posebno družinsko vstopnico (2+2), ki stane 12 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.