Kaj dogaja
56 ogledov

Turnir v metanju trojk

Luka Dončić
Športno društvo GIB Šiška vabi v soboto, 16. februarja, na turnir v metanju trojk.

Turnirja v metanju trojk se lahko udeleži vsakdo, ki plača prijavnino. Tekmovalec lahko ob plačilu poskuša z več serijami metov, vendar ne more metati dveh serij zapored. Drugo in vsako nadaljnje metanje trojk se izvaja šele potem, ko so vsi prijavljeni tekmovalci metali vsaj eno serijo. Tekmovanje poteka le znotraj predvidenega časa, ki je definiran v nadaljevanju.

Prijava

Tekmovalec je prijavljen, ko se podpiše na seznam sodelujočih in plača prijavnino. To mora opraviti saj uro pred začetkom tekmovanja.

Začetek tekmovanja ob 14 uri.

Prijavnina za tekmovanje v metanju trojk znaša 5 evrov za eno serijo (15 metov). Vsakdo lahko tekmuje večkrat, vendar se upošteva vrstni red, ki je naveden v zgoraj navedeni točki (tekmovalci).

V prijavnini vračunan čaj.

"Preizkusite se v metanju trojk tako kot slovenski košarkaški junak Luka Dončič, ki je že v mladih letih metal trojke v naši dvorani." - ŠD GIB Šiška

Začetek igre

Vrstni red tekmovanja se določi z žrebom, ki se bo opravil uro pred pričetkom tekmovanja.

Igra

Na črti, ki označuje met za 3 točke je postavljenih pet stojal na katerih so 3 žoge. Tekmovalec se postavi k prvemu stojalu s tremi žogami in čaka na znak za začetek. Pred tem se tekmovalec ne sme dotikati žog. Po znaku za začetek igre, tekmovalec vzame prvo žogo in začne z meti. Za 15 žog ima na voljo 45 sekund. Vsako žogo lahko vrže samo enkrat. Vsak zadeti met šteje 1 točko. Tekmovalca, ki bosta v seriji dosegla najvišje število točk, se uvrstita v finale.

V primeru, da imata dva ali več tekmovalcev enako število točk, se še enkrat pomerijo v seriji metov (brezplačno). To traja toliko časa, dokler ne dobimo finalista, ki se pomerita za zmagovalca turnirja.

Če tekmovalec naredi prestopi (stopi na črto, ki označuje met za 3 točke) in doseže koš, se ta ne prizna. Vsak prestop se šteje kot neveljaven met in ga tekmovalec ne more ponavljati.

Nagrade

Finalista prejmeta pokal.

Vsak tekmovalec tekmuje na lastno odgovornost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice