Magazin > Film & Glasba & TV
31792 ogledov

EMA: "Končno zmaga nekomu, ki jim nista Maraaya napisala pesmi"

LPS RTVS
Na spletu jih ščitijo kot "kočevske medvede", medtem ko jih nekateri napadajo ...

Sinoči so na EMI slavili mladi fantje in dekle z banda LPS (Last Pizza Slice) in njihova skladba Disko. Strokovne žirije so jim podelile drugo mesto, občinstvo pa prvo. To je bil tudi eden naših redkih festivalskih trenutkov, ko so si bili tako poslušalci kot glasbeni strokovnjaki dokaj enotni. 

Seveda pa EMA ne bi bila EMA, če se tudi po finalu ne bi vnela burna debata o zmagovalcu. Mnogi na spletu tudi tokrat na zelo neprimerne načine izražajo svoje neodobravanje, a tokrat je več takih, ki mladi srednješolski band LPS, ki se je na EMO uvrstil preko EME Freš, močno podpirajo in zagovarjajo. 

Takole so se jim v bran postavili na spletu: 

"Ta pravi slovencelni. Nikoli nič dobro. A res mislite, da ima Slovenija sploh kdaj možnost zmage na ESC!? Nikoli. Naj fantje uživajo. Če jih lahko drugi izvajalci podprejo in jim zaželijo vse dobro, se lahko tudi vi ognete slabim komentarjem. Če nimaš kaj lepega reči, pač bodi tiho. Preprosto. Bravo, fantje, uživajte."

"Končno enkrat zmaga nekomu, ki jim nista Maraaya napisala besedila in glasbe. Prav je tako. Vi, ki pa nocoj kozlate, pa le dajte tako po slovensko hinavsko naprej udarjati po njihovi zmagi. Meni gre na kozlanje ob branju vaših komentarjev. Sram naj bo vas, teh otrok nima zakaj bit sram, saj se niso sami izglasovali."

"Škoda za vse grde komentarje. Poskusite sami. Meni so bili vsi super, res, da sem preletela nastope skozi komentatorje. Kar pa zadeva osebe, ki so komentirale nastope. Vse skupaj OMG (upam, da je pravilen izraz). Pojdite v osnovno šolo in se učite materinščine."

"Žalostno je, kako Slovenci nikoli nismo zadovoljni z ničemer in nikoli ne držimo skupaj ter da res pod vsako objavo, ki jo odpreš na Facebooku bereš samo negativne komentarje. Karkoli bi prišlo naprej, bi bili mi nezadovoljni, pa tudi, če bi bila to zmagovalna Evrovizijska pesem. LPS super ste bili, res, noro kaj lahko uspe tako mladi skupini. Mislim, da ste veliko bolj odrasli in zreli kot večina, ki tole komentira."

"Niso bili najslabši, vendar bi si Manuche in Batista Cadilac bolj zaslužili zastopati Slovenijo (vsaj v mojih očeh). Razumem pa, da imajo popularni srednješolci zelo velik nabor navijačev in 1. mesto po izboru glasovalcev ni presenečenje. Bolj bode 2. mesto po izboru strokovnih komisij. Ampak hej, fantje niso 'švoh' in imajo nek poseben 'groove', ampak vprašanje, če bo dovolj za preboj v finale Eurosonga."

EMO 2022 pa je komentiral tudi njen veliki oboževalec in poznavalec, televizijski voditelj in urednik Iztok Gartner. "Bolj kot nad zmago za LPS sem šokiran, da David Amaro, veliki spletni vplivnež in mega radijski zvezdnik (skrajno sarkastičen ton), ni dobil niti enega glasova od publike. Bi mu pa predlagal, da menja človeka, ki mu dela muziko, če hoče na sceni ostati vsaj še kako leto! No, sem pa vseeno vesel, da je folk vendarle skapiral, da je imel Amaro res za en drek komad, čeprav tega avtorju skoraj nihče ni upal povedati iskreno in brez olepšav! Škoda za Bastisto Cadillac, ki so imeli najboljši komad večera! Pa močno upam, da se bo mulo iz LPS do Evrosonga naučil peti bolje kot jaz. Končna ocena celotne EME: 5/10," je zapisal na Facebooku.

To pa je mlademu bandu na pot zapisal urednik portala evrovizija.com, Alesh Maatko: "Na izboru EMA 2022 je prepričal LPS band. Gre za mlad, perspektiven band iz okolice Celja. Upajmo, da bodo prepričali tudi na Eurovision Song Contest v Torinu, kjer jih čaka najprej nastop v prvem predizboru, 10. maja! Skratka, mladiči srečno!"

Tako pa se jim je v svojem vlogu poklonila ameriška vlogerka in poznavalka Evrovizije, ki ustvarja vlog Wiwibloggs, katerega spremlja 170 tisoč naročnikov: "Zelo so luštni, mladi, čeprav nimam pojma, o čem pojejo."

Komentarjev 10
  • papak 17:41 20.februar 2022.

    Škoda. So bli res dobri vmes pa pol zmaga tale vokal ki ni nič posebnega. Ah kaj čmo. So ostali itak predobri za Evrovizijo.

  • tomaz696 13:57 20.februar 2022.

    Celjan sem..ampak pesem je popolna katastrofa..ne zasluzi si niti da bi jo poscal..

  • marjan48 13:51 20.februar 2022.

    Komad je všečen, vokal pa pod nivojem...

Sorodne novice