Magazin > Film & Glasba & TV
3134 ogledov

Znana imena tekmovalcev Eme 2022

ema 2021 Adrian Pregelj
Vam je izbor všeč?

Strokovna komisija je odločila, da bodo na Emi 2022 nastopili Anabel, Batista Cadillac, Bowrain & Brina, BQL, David Amaro, Eva Moškon, Gušti feat. Leyre, Hauptman, Jonatan Haller, July Jones, Klara Jazbec, Le Serpentine, Manouche, Mia Guček, Vedran Ljubenko in Zala Smolnikar. Predstavili se bodo v dveh februarskih predizborih in finalu.

Na vabilo k sodelovanju na izborih Ema freš in Ema 2022 so na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) prejeli 127 prijav, so sporočili. O izboru je odločala strokovna komisija v sestavi pevke Maje Keuc Amaye, skladatelja Matjaža Vlašiča, skladatelja in aranžerja Žige Pirnata, predstavnice razvedrilnega programa Televizije Slovenija (TVS) in urednice oddaj Maše Kljun ter glasbenega urednika z Vala 202 Žige Klančarja.

Od konca novembra v spletnem predizboru EMA freš sicer že tekmujejo glasbeni izvajalci do 30 let, ki so izdali največ tri skladbe. V petek bo znano, katerih 14 tekmovalcev se bo uvrstilo v drugi krog izbora, ki bo potekal na TVS. Potegovali se bodo za štiri mesta na tekmovanju Ema 2022.

Festival bo letos potekal v dveh predizborih in finalu. V vsakem od predizborov bo nastopilo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca izbora Ema freš. V vsakem polfinalu bodo žirija in telefonski glasovalci izbrali šest finalistov.

O zmagovalcu festivala bodo v finalu odločili gledalci in pet petčlanskih žirij. Zmagovalec bo maja prihodnje leto Slovenijo zastopal na tekmovanju za pesem Evrovizije v Torinu.

 
Komentarjev 3
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 21:07 20.december 2021.

  Izbor za EMO in odhod vse delegacije in nastopajočih je stran metanje našega denarja. Pa ne rečem, da so naši muskontarji slabi, bolj zato, ker je Evrovizija ena ogromna kuhinja.

 • boris30 14:34 20.december 2021.

  To Emo bi morali z zakonom prepovedati...sam izbor nastopajocih, kjer povprecen Slovenec prvic slisi za ta vesoljska imena. Uvrstitev v finale je pa tako ali tako znanstvena fantastika...Ti tekmovalci skupaj z zirijo tako ali tako zivijo v nekem svojem svetu ...prikaži več nam vecini nedostopnem.

 • David_Cobb 14:13 20.december 2021.

  Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦