Magazin > Film & Glasba & TV
51891 ogledov

Galunič speljal partnerja znani slovenski voditeljici

joker, mario galunič Žiga Culiberg/RTVS
Neobičajen par!

V tej vlogi se bo Mario Galunič na male zaslone vrnil 15. septembra ... Festivalski večer Popevka 2019 bosta prvič skupaj vodila televizijski voditelj Mario Galunič in Jože Robežnik, gostitelj nedeljskih popoldnevov na TV Slovenija, ki jih vodi skupaj z Bernardo Žarn

Mario Galunič | Avtor: Adrijan Pregelj Adrijan Pregelj

"Popevke ne vodim prvič in seveda sem si želel, da bi bil letošnji festival tudi zame izziv in nekaj novega. Več kot navdušen sem bil nad idejo, da to delo opraviva skupaj z Jožetom, zanj bo to prvi skok na festivalski oder, zame pa skok v neznano, kar imam rad in celo potrebujem. Najini vlogi bosta gotovo različni, kot sva si tudi različna kot voditelja in človeka, a kljub vsemu sem prepričan, da se bova odlično dopolnila. Za vse nasvete glede Jožeta, se bom obrnil na Bernardo. Najbrž bo Jože storil isto," je pred letošnjo Popevko povedal Mario Galunič in napoveduje zanimiv spremljevalni program: "Povemo lahko, da smo vse izvajalce postavili pred težko nalogo. Poslali smo jim vse popevke, ki so bile kadar koli zapete na festivalu in izbrati so si morali eno, ki jim je posebej blizu. S katero jih povezuje zgodba, prigoda, morda usodno srečanje. Rezultat te ankete je presenetljiv in navdihujoč. Razkrili ga bomo po koncu tekmovalnega dela."

Jože Robežnik, ki je že vajen vodenja v živo, saj že peto leto krajša nedeljske popoldneve v oddaji Vikend paket, se bo tokrat postavil v vlogo voditelja festivala Popevka. Zaupal nam je zanimivo anekdoto povezano s slovensko popevko: "V medijih se pogosto zgodi, da me preimenujejo v Jureta. Celo dober prijatelj se po vrčku ali dveh pogosto zmoti. (Seveda ne bom o imenih ... Ker nočem, da bi se Darko čutil izpostavljenega ...) Predvidevam, da je to zaradi Jureta Robežnika, znanega skladatelja, ki velja za enega od štirih najpomembnejših ustvarjalcev iz zlatih let slovenske popevke. Zato upam, da se bodo z mojim vodenjem festivala, zmote v (pre)imenovanju rešile in bom končno le Jože Robežnik."

Na festivalskem odru studia 1 Televizije Slovenija se bo predstavilo 11 novih skladb. Vse popevke bodo izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla in Žige Pirnata, ki bo dirigentsko paličico prevzel pri dveh skladbah. Glede na izvedbene zahteve posameznih skladb je programsko-produkcijska ekipa festivala Popevka določila naslednji vrstni red nastopajočih: Eva Boto in Gašper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Lunaček (Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi šla), Ajda Stina Turek (V melodiji večnega duet), Amadea Begovič (Res čudovito je), 2B (Ko bi jaz), Ana Soklič (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej (Midva), Eva Hren (Šesti čut) in Dare Kaurič & New Swing Quartet (Kam je vsa ljubezen šla?). 

Komentarjev 6
  • Skira 16:09 14.november 2019.

    Ritko tih bod

  • sam50 16:03 28.avgust 2019.

    Točno tako.....

  • marsal 10:43 28.avgust 2019.

    naslov , ki napoveduje naskok od zadaj !