Magazin > Film & Glasba & TV
6081 ogledov

LPS: V evrovizijski spot dodali tudi srečen ljubezenski razplet pevca Filipa

lps RTVS
LPS s svojevrstno idejo za evrovizijski spot, ki so ga ustvarili skupaj s prijatelji in družinskimi člani.

Zmagovalci EME 2022, ki se maja odpravljajo na izbor za pesem Evrovizije v Torino, so za svojo skladbo Disko ustvarili prav poseben evrovizijski spot, in sicer v obliki stripa.

"Dobili smo idejo, da bi bil spot, tako kot so v preteklosti nekateri bandi že naredili, v obliki stripa, sličice pa bi se izmenjavale po ritmu. Na pomoč sta nam priskočila Matevž Bervar in Manca Matelič, s katerima se poznamo iz Gimnazije Celje Center. Matevž študira na ALUO, smer ilustracija, Manca pa si prav tako želi na ta program. Onadva sta samoiniciativno naredila scenarij in zgodbo, ki ima globi pomen, moj brat, Žan Žvižej, ki je na AGRFT-ju magistriral iz videomontaže, pa je spot zmontiral in dodal svojo piko na i," je za zurnal24.si povedal Žiga Žvižej.

In kakšen je skriti pomen? "Ko glavnega junaka dekle prevara, pade v vodo, ki je metafora za grozno počutje. Počuti se, kot da tone, a na koncu jo preboli, spozna novo dekle, voda odteče, bivše dekle je pozabljeno in spet je srečen," zgodbo opiše Žiga. Kot je znano, je besedilo pevec Filip Vidušin napisal po resničnih dogodkih in danes tudi res našel srečo z novim dekletom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice