Magazin > Film & Glasba & TV
12800 ogledov

Dobili smo zmagovalca EME 2022

EMA
1/12
Facebook
Zmagali so mladi LPS (Last Pizza Slice) s skladbo Disko!

Nocoj smo izmed 12 finalistov dobili letošnjega predstavnika na Pesmi Evrovizije, ki nas bo maja zastopal v italijanskem Torinu. Gostitelja večera sta bila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, ki je zaključek glasovanja začinil v duetu z Majo Keuc, s katero sta zapela zmagovalno pesem Evrovizije 2021, italijanske skupine Måneskin.

Zmagovalec EME 2022 je mlada skupina LPS! Po glasovanju žirij so slavili Batista Cadillac, ki so se v skupnem seštevku uvrstili na drugo mesto. "Nenormalno, nenormalno, res. Toliko let spremljamo EMO, prišli smo z EME Freš, mislim, da je to lep dokaz, da gre mladina gor. Hvala žiriji, hvala vsem," so LPS povedali ob zmagi. 

Na velikem odru letošnje EME so v finalu izbora EMA 2022 v naslednjem vrstnem redu nastopili: Anabel (Tendency), Stela Sofia (Tu in zdaj), Manouche (Si sama?), Leya Leanne (Naked), BQL (Maj), Gušti feat. Leyre (Nova romantika), July Jones (Girls can do anything), David Amaro (Še vedno si lepa), LPS (Disko), Hauptman (Sledim), LUMA (All in) in Batista Cadillac (Mim pravil). 

Po predstavitvi vseh tekmovalnih skladb je sledilo 10-minutno glasovanje. Poleg telefonskega glasovanja je točkovanje opravilo tudi pet petčlanskih žirij, to so: žirija glasbenih izvajalcev (pevci in drugi izvajalci), žirija glasbenih ustvarjalcev (avtorji glasbe, besedil, aranžmajev) in producentov, radijska žirija (radijski uredniki in redaktorji, novinarji, voditelji), televizijska žirija (uredniki, voditelji, režiserji, koreografi, oblikovalci celostne podobe) in žirija kluba ljubiteljev evrovizijske popevke (člani Kluba ljubiteljev evrovizijske popevke OGAE Slovenija).

Zmagovalna skladba je bila določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50 : 50. Podrobne rezultate glasovanja si lahko ogledate TUKAJ

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice