Magazin > Film & Glasba & TV
3367 ogledov

Na TV prihaja nadaljevanje priljubljene domače serije Jezero

Jezero
V nadaljevanko spremenili še dve uspešnici Tadeja Goloba …

Igrani program Televizije Slovenija je v preteklih dneh zaključil s snemanjem šestih novih epizod igrane serije z naslovom Leninov park in Dolina rož, ki predstavljata nadaljevanje izjemno uspešne televizijske serije Jezero izpred dveh let. 

Epizode so posnete po dveh istoimenskih romanih pisatelja Tadeja Goloba. Gre za dve med seboj povezani mininadaljevanki, vsaka s tremi deli, ki bosta na sporedu ena za drugo. Prva epizoda bo predvajana na prvem sporedu TV SLO konec tega leta.
Nadaljevanje serije nas tokrat popelje v Ljubljano, kjer se višji kriminalistični inšpektor Taras Birsa in njegova ekipa srečujejo s tematikami brezdomstva, neonacizma in tajkunstva, pa tudi z rekreativnim športom, osebnimi krizami in starimi zamerami.
Igralski zasedbi s Sebastianom Cavazzo, Niko Rozman, Matejem Pucem in Gregorjem Čušinom na čelu so se v novi sezoni pridružili še Radko Polič, Silva Čušin, Marijana Brecelj, Blaž Dolenc in Nejc Cijan Garlatti v Leninovem parku ter Iva Krajnc Bagola, Saša Tabaković, Primož Vrhovec, Ivo Barišič in Maja Primožič v Dolini rož. 

Spomnimo, prvi del serije Jezero, ki se je odvijala v snežni idili Bohinja, je bil na malih zaslonih prvič predvajan 22. decembra 2019. Nadaljevanko Jezero si je v povprečju ogledalo 14,0 odstotka ali 265.900 gledalcev, kar predstavlja 25-odstotni delež vseh gledalcev televizije. Vsaj minuto kateregakoli od predvajanih delov pa si je ogledalo kar 800.000 različnih gledalcev, starejših od 4 let. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, podatki o gledanosti z vključenim zamikom gledanja)

Serija Jezero se na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu ponaša z nominacijami v kar štirih kategorijah, in sicer za najboljšo dramsko serijo, za najboljšega avtorja serije (Matevž Luzar), za najboljšega igralca (Sebastian Cavazza) in za najboljšo igralko (Nika Rozman). Novo nagrado, imenovano srce Sarajeva, ustanovljeno letos z namenom podpore nadaljevankam, bodo podelili v ponedeljek, 16. avgusta 2021.

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 21:22 13.avgust 2021.

    škoda, pa sem zamudil eno dober plačan honorar za reklamo kafeta. to jest tud znam, pa še zastonj bi verjetno prišel do par porcij kafeta na dan, za to ne rabjo cavaze.

  • Porko2 17:40 13.avgust 2021.

    Upam, da jo bodo predvajali na Nova TV. Te programe imam kodirane, da ne bi slučajno otroci gledali.

  • bi_ba 13:19 13.avgust 2021.

    Pa ne več tega dolgčasa! Vsaj igralce dajte kake dobre.