Magazin > Joonglaa
72706 ogledov

Ashton Kutcher izgubil vid in sluh: "Srečen sem, da sem živ!"

ashton kutcher Instagram
Aston Kutcher je razkril avtoimunsko motnjo, zaradi katere ni mogel videti, slišati ali hoditi.

Ashton Kutcher je prvič spregovoril o zdravstveni motnji, zaradi katere ni mogel slišati, videti ali hoditi. V prihajajoči epizodi serije Running Wild with Bear Grylls: The Challenge ja Aston namreč spregovoril o redki avtoimunski bolezni, ki ga je ohromila ter vzela sluh in vid.

"Pred dvema letoma sem dobil zelo čudno obliko vaskulitisa, zaradi katere nisem videl, nisem slišal in sem postal hrom," je povedal 44-letni igralec. Potreboval je približno kar leto dni, da se je stanje popravilo ter je lahko ponovno videl, slišal in hodil.

Vaskulitis je redka avtoimunska bolezen s številnimi različicami, ki lahko povzroči vnetje krvnih žil, omejuje pretok krvi in ​​pri nekaterih vodi do poškodb organov in tkiv.

"Zdravja ne cenimo, dokler ga ne izgubimo," je povedal Aston ter dodal: "Ko se sprašuješ, ali boš še kdaj videl, ali boš še kdaj sploh slišal in ali boš še kdaj lahko hodil."

Kljub strašni preizkušnji Ashton ne dovoli, da bi ga ta ali kakršen koli življenjski izziv spodnesel. Namesto tega na to gleda kot priložnosti za osebno rast. "V trenutku, ko na svoje ovire začneš gledati kot na stvari, ki so ustvarjene zate, da ti dajo tisto, kar potrebuješ, začne življenje postajati zabavno, kajne? Začneš brskati po svojih težavah, namesto da bi živel pod njimi."

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.